Най-важното нещо за всяка от партиите в оставащите няколко седмици

...
Най-важното нещо за всяка от партиите в оставащите няколко седмици
Коментари Харесай

Ганев: Дори да се гласува кабинет, той ще бъде заложник на ситуационни мнозинства

Най-важното нещо за всяка от партиите в оставащите няколко седмици на това Народно заседание е да излезе чиста в обстановката, която ни чака.

Тази теза разви в изявление за БНР Димитър Ганев от Изследователски център " Тренд ". По думите му следим " опит на всяка една от обединенията да се спасят и да се оправдаят ".

На ГЕРБ при възможни последващи избори им би трябвало легитимация от така наречен лагер на митинга . Всяка друга настройка би нанесла вреди на ГЕРБ, уточни той и посочи, че това е една от аргументите за флирта на ГЕРБ с Демократична България.

Предложението на ГЕРБ да поддържа кабинет на ДБ  слага Демократична България в обстановка на разлом с Политическа партия . Ако президентът връчи мандат на Демократична България, най-малкото ще ги сложи в сложна обстановка, счита Димитър Ганев.

" Христо Иванов е умел и рационален политик. Той добре си дава сметка, че  сходен кабинет е неосъществим, тъй като може да бъде гласуван в зала . Той може да бъде подсилен от ГЕРБ и Движение за права и свободи и да мине. Какво ще обясняваш? В коалиция ли си с ГЕРБ и Движение за права и свободи? "

Дори да се гласоподава сходно държавно управление, това не взема решение политическата рецесия , а самият Христо Иванов не желае Черният Петър да остане в него, разяснява Ганев в предаването " Преди всички ".

Според него  няма значение за кого ще се даде мандат , а възможностите на трите варианти – Българска социалистическа партия, Демократична България и " Български напредък ", са равни.

" Опциите от 5 бяха сведени до 3, в последните няколко дни ми се коства, че са сведени до 2 –  Българска социалистическа партия и Демократична България . "

Президентът е  с взривени връзки с управлението на " Позитано " 20, само че за него е значимо да пази връзката си с редовия социалист  – това са били посланията, когато е давал мандат на Българска социалистическа партия. Не бива да ни заблуждават връзките му с управлението на партията, посочи политологът и добави, че  " н адали Радев желае обвързване с Движение за права и свободи в имиджов проект ".

Няма закрепено болшинство в границите на Народното събрание. Каквото и да се събере като начална поддръжка,  възможен кабинет ще бъде пленник на ситуационни болшинства , безапелационен е политологът.

Разрешаването на политическата криза  минава през избори , уточни Ганев.

" Мирише ли ви на кабинет? На мен персонално не ми мирише. "

По думите му не се върви към доближаване и " трябва  да се направи доста внезапен завой, с ръчна спирачка ", с цел да се направи някакъв кабинет, което не би се разчело добре от гласоподавателите.

Местните избори сигурно са ключ  – част от причините на партиите да не вършат в този момент кабинет е, че ще платят висока цена преди тях, сподели още Ганев.

Запитан допустимо ли е президентска партия да влезе в политическия живот през локалния избор наесен, Ганев изрази песимизъм:

" Много му е рано за трети план в идващите няколко месеца . Ще натежи на имиджа му доста. "

Две години, пет парламентарни избора ще бъде  безспорен връх в следосвобожденската история  на България, акцентира Ганев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР