Най-важното, което трябваше да се случи в МВР, е сферата

...
Най-важното, което трябваше да се случи в МВР, е сферата
Коментари Харесай

Демерджиев не вижда властта да работи за Шенген


Най-важното, което трябваше да се случи в Министерство на вътрешните работи, е сферата с пътната сигурност. За незаконната миграция просто би трябвало да се продължи курсът на работа. Toва съобщи някогашният длъжностен вътрешен министър Иван Демерджиев пред Нова телевизия.

Той добави, че и. Полицаите реагират, с цел да може да се избави работата на системата на Министерство на вътрешните работи. От Министерство на вътрешните работи се чака да има битка против незаконната миграция, както и във вътрешен проект. Лишаването на Министерство на вътрешните работи от бюджета, който му се поставя, е посягане върху системата.

Полезният ход е да се преразгледа бюджетът на ведомството в отрасловата парламентарна комисия , да се отчетат потребностите на министерството и значимостта на министерството във всички сфери и процеси. Ако не бъдат обезпечени средства за Гранична полиция, в случай че не бъдат вдигнати финансовите разноски и не бъдат увеличени заплатите на служителите на реда, резултатът ще е гибелен за страната, предизвести Демерджиев.
 Денков: За Шенген Европейска комисия чака от нас устойчиво правосъдие
Денков: За Шенген Европейска комисия чака от нас устойчиво правосъдие

Има проблеми в 13-годишния контракт на служебния кабинет с турската Боташ

Той добави, че би трябвало да има битка с незаконната миграция и продобиване на доверието на Австрия като сътрудник, с цел да може България да влезе в Шенген. Демерджиев обаче не вижда ясни дейности по тематиката Шенген от новото постоянно държавно управление. Той не вижда и какво ще спомогне визитата на Зеленски у нас, с цел да може България да влезе в Шенгенското пространство.

Демерджиев прикани още, че не трябва да се успокояваме от края на мониторинга за България от страна на Европейската комисия. Критиките на Европейска комисия за правосъдната ни система не са преодолени, само че има стъпки за битката с корупцията и Министерство на вътрешните работи.

По отношение на и Ангел Христов от братя Галеви, Демерджиев добави, че постоянно би трябвало да се проверяват всички вероятни версии. Има формирано произвеждане в ЮАР и в България, като персонално някогашният вътрешен министър разпоредил да се правят всички вероятни дейности за гибелта на Христов. Прокуратурата дължи отговор на всички въпроси - има ли връзка сред тези събития, кой стои зад гибелта на Къро като гарант или причинител, каква е повода да се стигне до това, а колкото за Ангел Христов, държавното обвиняване да каже дали става въпрос за естествена или различен гибел.

Демерджиев настоя органите по следствието да кажат кой, за какво и какво са търсили в къщата на Каменов в ЮАР и
 Депутатите одобриха още един закон по пътя ни към Шенген
Депутатите одобриха още един закон по пътя ни към Шенген

Със законопроекта се оферират ограничения на национално равнище, нужни за обезпечаване осъществяването на правни актове на Европейски Съюз

На въпрос има ли концепция да влезе в политиката, Демерджие съобщи, че е прекомерно рано да се приказва за негова съответна кандидатура за локалните избори. Той ще откри метод да бъде потребен като държавник, като не сподели дали ще се кандидатира за кмет на Пловдив или не.

Относно визитата на в София, Демерджиев съобщи, че България в никакъв случай не е имала неизмити очи пред Европа, а постоянно е следвала европейската политика, изключително за помощта за украинските бежанци. Той не знае за какво служебното държавно управление не е поканило украинския държавен глава.

Демерджиев няма информация по отношение на диалозите на Зеленски с българския държавен глава след публично откритата за медиите част. Ако има диалози, които са останали скрити от обществеността, е доста неприятен ход и доста неприятен знак , уточни някогашният силов министър. По време на служебното държавно управление всички диалози са свеждани до знанието на българските жители.

" На мен ми прави необичайно усещане другият метод на отразяване на диалога на Румен Радев със Зеленски. За капан не знам, само че е обикновено един държавен глава да е поканен от различен държавен глава ", разяснява Демерджиев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР