Най-важното е да осигурим стабилност за държавата, българските граждани не

...
Най-важното е да осигурим стабилност за държавата, българските граждани не
Коментари Харесай

Вяра Емилова: БСП поставя ясни и конкретни приоритети на база, на които искаме да има управленска програма

Най-важното е да осигурим непоклатимост за страната, българските жители не желаят избори
Българска социалистическа партия беше доста поредна и безапелационна в своите политически дейности. След взаимно съвещание на Изпълнителното бюро и парламентарната група декларирахме, че ние няма да седнем на масата на договаряния, в случай че още веднъж Кирил Петков бъде повдигнат за министър-председател. Проведохме диалог с “Продължаваме смяната “ и решението, което те направиха да го отдръпват, беше за нас вероятното още веднъж да седнем на масата на договаряния. “ Това съобщи секретарят на Българска социалистическа партия и на парламентарната група на „БСП за България“ Вяра Емилова в ефира на Nova News.

В предаването “Твоят ден “ депутатът от левицата напомни, че с помощта на Българска социалистическа партия, за тези 6 месеца беше изпълнена една доста комплицирана обществена политика, за която българските жители са чакали от най-малко 13 години. „ Успяхме да вдигнем пенсиите, майчинските, да се погрижим за хората в тежко състояние “, разяснява тя.

„ След съвещание на нашия Национален съвет поставихме краткосрочни и дълготрайни цели “, напомни още Вяра Емилова и уточни първата краткосрочна мярка, а точно актуализацията на бюджета. По думите ѝ би трябвало да бъдат направени и промени в 22 закона, с цел да могат да дойдат парите от Плана за възобновяване и резистентност, а в случай че “тласнем “ страната към избори, това няма по какъв начин да се случи. „ От срещите ми из страната виждам, че българите не желаят избори. Най-важното сега с диалозите, които предстоят, е да можем да осигурим на страната непоклатимост “, сподели още Вяра Емилова.

„ Това, което се случваше в Народното събрание, не е хубаво. Това не беше разговор и не би трябвало да продължава в тази тенденция “, съобщи социалистът и добави: „ Затова и Българска социалистическа партия, като партия, слага на масата ясни и съответни цели, на база на които желаеме да има управническа стратегия на страната. “ Според Емилова обезпечаването на болшинство е на първо място задача на мандатоносителя, по тази причина те организират диалози с депутати от разнообразни парламентарни групи и то на база политики, а не на база политически ползи.

На последното ни съвещание на Националния съвет дадохме доста висока оценка на работата на министрите ни “, напомни депутатът от Българска социалистическа партия, по тази причина от левицата ще желаят те да продължат да водят тези министерства. „ Защото съумяха да се оправят в своите сфери. И българските жители видяха, че Българска социалистическа партия беше дирек в това ръководство и нашите министри стояха най-сериозно. Но всичко е въпрос на бъдещи диалози “, посочи въпреки всичко Вяра Емилова и добави, че диалозите, водени досега, са били само на кардинална основа. „ Преговорите в събота минаха доста добре и една от първите стъпки, за която ние доста се борихме, към този момент е реалност – нулевата ставка на Данък добавена стойност на хляба. Тя към този момент дава отражение и цените на хляба понижиха с 20% “, сподели още секретарят на Българска социалистическа партия и посочи, че от КЗП вършат инспекции, с цел да няма далавера с цените.

„ Комуникацията сред Българска социалистическа партия и “Продължаваме смяната “ беше добра. Имаше малко търкания, когато трябваше да се взимат бързи решения и те бяха взимани без да бъде осведомена цялата коалиция. Затова и това, което сподели Корнелия Нинова е, че главната цел оттук насетне е възстановяване на метода, по който приказваме между тях “, разяснява още Вяра Емилова.

На финала тя удостовери, че левицата има своите противодействия с президента. „ Едно от последните беше изказванието, че няма информация за абсурда, който се разгоря с Русия. От изнесената информация стана ясно, че негови представители са били в течение с ограниченията, които ще бъдат подхванати. Принципни са ни позициите, нищо не е на персонална основа “, посочи депутатът от Българска социалистическа партия и добави: „ В последните дни ситуацията се нажежи и от бързането за консултациите, на които ние не отидохме, поради нуждата от приемане на бюджета “, заключи Вяра Емилова.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР