Най-важното е да не се свързват отношенията между феновете с

...
Най-важното е да не се свързват отношенията между феновете с
Коментари Харесай

Османи: Отношенията между запалянковците да не се свързват с отношенията между София и Скопие

Най-важното е да не се свързват връзките сред почитателите с връзките сред страните или някакви етнически групи или нации, тъй като това е обособен свят на почитателите, и в случай че позволим толкоз елементарно да се вършат взаимовръзки и преливания, единствено ще навредим на връзките, съобщи министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи, представен от Българска телеграфна агенция.

Османи изрази вяра, че скоро нападателите ще бъдат открити и хванати

" Всички, които ще се опитат да слагат случилото се сред почитателите в подтекста на връзките сред страните, нямат положителни планове към тези връзки ", акцентира Османи от конференция през днешния ден, на която отговори на журналистически въпрос по отношение на събитията, свързани с мача сред футболните клубове " Шкупи " и " Левски " в Скопие.

Коментирайки изказванията на някои български политици, че с тези произшествия Северна Македония се отдалечава от Европа, Османи съобщи, че " това е тъпо и неточно ". Той повтори, че всеки, който се пробва да извлече политически разбори от напрежението сред почитателите, го прави злонамерено и не мисли положителното на връзките сред двете страни.

" Позицията на Министерство на външните работи на Република България беше правилна и я правя оценка като отношение на българската страна. Политическите партии, които се пробват да натрупат политически точки въз основата на напрежението сред почитателите, не мислят положителното нито на България, нито на Северна Македония, нито на връзките сред двете страни, още по-малко въз основата на напрежението сред почитателите да правят оценка европейската подготвеност на Северна Македония ", сподели още Османи.

Той напомни, че Министерство на външните работи на Северна Македония към този момент е осъдило случаите и е поискало от способените органи да подхващат всички ограничения за определяне на причинителите и подвеждането им под отговорност.

Османи осведоми, че още преди мача е имало връзка на държавно равнище и мачът е бил дипломиран като високорисков, а полицията и министерството са взели всички ограничения за недопускане на принуждение сред почитателите.

Следете всичко по тематиката тук

" По-рано в Северна Македония постоянно имаше такива произшествия от разнообразни етноси и общности, постоянно съм бил на мнение, че не могат посредством почитателите да се вършат заключения за връзките сред другите етноси (...). Това е един необикновен свят, в който почитателите имат специфични връзки и сходни събития сред клубове, сред почитатели на каквито и да е групи, в никакъв случай не би трябвало да се слагат в подтекста на политическите връзки вътре в страната или сред страните ", посочи министърът.

Османи сподели, че раненият почитател е в положително здравословно положение и поддържа връзка с посолството на Република България и добави, че здравни управляващи в Северна Македония се отнасят оптимално професионално, оказвайки нужните грижи.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР