Най-важното е, че успяхме бързо да изтеглим българските граждани, които

...
Най-важното е, че успяхме бързо да изтеглим българските граждани, които
Коментари Харесай

Денков: Ако конфликтът в Близкия изток се задълбочи, това ще има отражение върху цените

Най-важното е, че успяхме бързо да изтеглим българските жители, които бяха там. Имаме подготвеност, в случай че би трябвало спомагателен полет, в случай че има задоволително искащи. Така че това беше с първи приоритет.

Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков, отговаряйки на въпроси на жители и медии по отношение на спора в Близкия изток сред Израел и Палестина. Той разяснява и опцията да се покачат цените на енергоносителите поради спора, а оттова и на всички останали артикули, съобщи кореспондент на " Фокус " .

" Колкото до цените - да, в случай че този спор се задълбочи, което е допустимо, в случай че продължи по-дълго, това ще има отражение и това би трябвало да го имаме поради като опция за идващата зима ", акцентира Денков.

На въпрос дали би трябвало да се премисли дерогацията за съветския нефт при тези условия, министър председателят отговори:

" За момента не, защото поетапното вкарване на неруски нефт допуска, че има време, с цел да се реагира при смяна в обстановката. За момента мисля, че можем да продължим по проект. "

Стефан ГАМЕЙСКИ
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР