Най-важното е, че рафинерията трябва да продължи да работи. Без

...
Най-важното е, че рафинерията трябва да продължи да работи. Без
Коментари Харесай

Светослав Бенчев: Най-важното е, че рафинерията трябва да продължи да работи

Най-важното е, че рафинерията би трябвало да продължи да работи. Без да имаме рафинерия, в околните години няма да се оправим единствено и само с импорт на подготвени артикули. Най-лошият вид е рафинерията да спре, това не желая и да си го представям. Ако тя спре въобще, тогава няма да си приказваме за цени на горивата, а ще се надяваме да ги има. Ако рафинерията продължи да работи с този нефт, нещата ще се продължат по този метод. Може даже да не усетим прекосяването към различен вид нефт, зависи от пазара. Това разяснява в предаването „ Денят онлайн " Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация.

" До три дни евентуално рафинерията няма да може да премине на различен тип нефт. Чисто на практика не може. Трябва да има избран период: дали ще е октомври, дали март. Не може да се трансформира всеки ден и всеки час според от настроенията на политиците ", добави той.

Бенчев изясни, че е значимо най-много да има сигурност, рафинерията да работи, останалите играчи да работят умерено, с цел да избегнем колапс. " Ако нещата на интернационалните тържища продължат, даже цените може да тръгнат надолу в идните дни. В най-лошия случай, в случай че нещо изключително не се случи, се надявам, че ще посрещнем Коледа с тези цени на горивата или даже малко по-ниски ", разяснява още той.

Бенчев уточни, че от кое място ще получим нефт след отпадането на дерогацията, зависи от това какви контракти ще подпише притежателят на рафинерията. " Ако петролът би трябвало да минава през Босфора, ще е належащо повече време, ще оскъпи доставката. Рафинерията може да работи 10 дни с една доставка. Трябва да има равномерност и сигурност на доставките ", означи той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР