Най-важното днес е да имаме избран председател на Народното събрание,

...
Най-важното днес е да имаме избран председател на Народното събрание,
Коментари Харесай

Йотова: Най-важното днес е да имаме избран председател на Народното събрание

Най-важното през днешния ден е да имаме определен ръководител на Народното събрание, сподели във Велико Търново вицепрезидентът Илияна Йотова. Това е значимо, с цел да се съблюдава Конституцията и тъй като фигурата на ръководител на Народното събрание е извънредно значима, с този избор ще деблокираме страната и Народното събрание ще стартира работа като институция, добави тя.

 

„ Надеждата ми е тази фигура да бъде определена с едно устойчиво болшинство, което в допълнение ще способства за престижа на Народното събрание “, уточни Йотова.

 

Странни са апелите да бъде определен „ длъжностен “ ръководител на Народното събрание, разяснява вицепрезидентът. „ Моят политически опит не ми доближава да схвана какво значи неполитическа фигура в най-политическия орган в страната “, разяснява тя.

 

Вицепрезидентът даде висока оценка на служебния кабинет и означи готовността му да предложи няколко разновидността за бюджет на Народното събрание, с цел да бъде предпазен ползата на българските жители. Само че кабинетът няма пред кого да го направи, добави тя. Илияна Йотова акцентира, че не е добре в изискванията, в които живеем, огромната неопределеност какво да чакаме през идващите месеци, в България да се работи без национално посланичество и без закони.

 

Вицепрезидентът Илияна Йотова е посетител във Велико Търново на национална среща на ромските дами „ Момичета с фантазии: да обърнем страницата “. 

 

 

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР