Най-важно за България е да има работещо редовно правителство, каза

...
Най-важно за България е да има работещо редовно правителство, каза
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Надявам се да има приемственост

" Най-важно за България е да има работещо постоянно държавно управление ", сподели служебният министър председател Гълъб Донев пред публицисти на влизане в постройката на Народното събрание.

" Надявам се да има последователност ", добави Донев, който е най-дълго управлявалият длъжностен министър председател.

Той беше много по-умерен спрямо назначилия го президент в оценките и упованията си към кабинета " Денков-Габриел ".

" Ние заварихме страната " в пауза ", а в този момент всички системи действат ", отчете той.

Бюджетът е подобен, какъвто го одобри постоянното държавно управление през юли 2022 година, сподели още Донев.

Да бъдат рационални, да вземат решения, които са значими за България, прикани Донев в отговор на въпрос какво обръщение би отправил към бъдещите ръководещи. 

" Направихме по този начин, че и българските пенсионери да бъдат спокойни, пенсиите да се изплащат в точния момент, уязвимите групи от обществото да получат по-висока поддръжка от страна на страната.

Направихме по този начин, че България да е сигурен център на газовите доставки освен за нашата страна, а за района на Източна, Централна и Южна Европа. 

Няма закъснение в нито една от стратегиите от Плана за възобновяване и резистентност ", похвали се още той.

Донев подсети, че държавните чиновници са тези, които вършат по този начин, че системите да работят.

" Бяхме сполучливи с помощта на всички чиновници в държавната администрация. Нито един министър-председател и  министър не е сполучлив, без да има тяхното доверие ", сподели още той.

Това, което най-вече сега искам, е една естествена отмора, която, допускам, ми се поставя, разгласи пред публицисти Донев. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР