Най-важно е да докажем, че питейната вода на потребителите отговаря

...
Най-важно е да докажем, че питейната вода на потребителите отговаря
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: България е на последно място на Балканите по заразени и на пето в Европа

 Най-важно е да потвърдим, че питейната вода на потребителите дава отговор на условията, поетапно ще бъде пускана водата в общините от област Хасково. Това сподели основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев в изявление за предаването " Тази заран “ по БТВ.

" В понеделник съм планувал на бъда на мястото на замърсяването на река Марица, дори може би още в почивните дни. Резултатите са ясно. Рискът за популацията е най-малък, дори бих споделил, че към този момент не съществува. Имаме изясненост какво е имало в този отвеждащ канал и какви са концентрациите в сурова вода. За нас е най-важно да потвърдим, че питейната вода на потребителите дава отговор на условията “, уточни той. По думите му нитратите, нитритите и амониевият азот са субстанции, които най-често се срещат в азотните торове.

" Много е евентуално заводът за торове да е излял някакво количество. Ако бяха във високи концентрации, щеше да има провали и върху фауната на реката, а към този момент няма данни за измрели риби и земноводни “, сподели още Кунчев.

" Увеличението на броя инфектирани през последните дни в страната ни е в благозвучие с наклонността в прилежащите на България страни. България е на последно място на Балканите по инфектирани и на пето в Европа ".

По думите му за това има два фактора – растежът като цяло на броя инфектирани на Балканите и всеобщото неспазване на ограниченията. 

" Все по-често срещаме случаи на хора с клиника, които не са кой знае с какви съпътстващи болести, само че стигат до интензивно поделение. COVID-19 е рисково заболяване и да се споделя, че хората не умират от него, е несериозно. Хората умират поради усложняващите се фактори, които COVID-19 провокира “, сподели още доцент Ангел Кунчев.

По думите му единствено в случай че се стигне до трагично нарастване на броя на болните, може да се връщат нови ограничавания.

" Стигнем ли 1000 души в лечебните заведения, това ще затрудни доста здравната система. А към този момент има усложнения в редица градове “, сподели още доцент Кунчев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР