Най-важният въпрос след идването на правителството на Промяната на власт

...
Най-важният въпрос след идването на правителството на Промяната на власт
Коментари Харесай

Беновска: Г-н Петков, можете ли да сте българския Чърчил и да кажете: Нямам да предложа нищо друго освен кръв, тежък труд, сълзи и пот?

Най-важният въпрос след идването на държавното управление на Промяната на власт е, още веднъж: Кой и на какво съображение Иска, само че и Може ли да ръководи България?

Политиката, глупако!

За към 3 месеца отпред на България, на симпатичния харвардски министър председател Кирил Петков несъмнено му е мъчно. Освен напрежението в четворната коалиция с Корнелия Нинова, Христо Иванов, Слави Трифонов, го подпира с „ орлов взор “ основателят на Петков, президентът Румен Радев. И опитният управленец и водач Бойко Борисов. И мощните политици на Движение за права и свободи, отпред с Мустафа Карадайъ. И политически „ тестостеронният “ опозиционер Костадин Костадинов – „ Възраждане “.

На 500 км от България се разиграва и „ гладиаторска борба “ сред президента на Русия Владимир Путин и президента на Съединени американски щати Джо Байдън и Европейски Съюз.

Зареди се и „ политическата бомба със закъснител “ Стефан Янев – експремиер и министър на защитата.

Ние, хората, сме с нараснали упования към тези, на които сме дали своят вот доверие да ни ръководят. И това е разбираемо. Но. Дали, можем да чакаме от Кирил, приключил Харвард, да доближи историческото равнище на Уинстън Чърчил, министър-председател на Англия по време на войната против нацистка Германия, който Чърчил ръководи Втората международна война с „ кръв, сълзи и пот ”?

Дотук, Кирил Петков, ръководи по този начин:

23.2.22-ра. На митинг на „ Възраждане “. Редом до водача Костадин Костадинов:

Кирил Петков: Ако желаете да имаме мощна страна, тази мощна страна би трябвало да работи със личните си жители дружно. Стига сме се делили на 100 разнообразни части! Стига сме говорили с езика на омразата! Кажете, дали, различен път сте имали министър-председател, който да ви пристигна на митинга?! Знаете ли, за какво съм тук при вас? Защото е значимо: в случай че желаеме да има смяна в тази страна – би трябвало да работим дружно! Ако не се работи дружно, до средата няма да стигнем. Това желаех да ви кажа. Продължавайте да протестирате, митингът е значим метод на връзка! Благодаря ви!

27.2.22-ра. Късно през нощта, Стефан Янев, министър на защитата, написа във ФБ, във връзка геополитическата рецесия сред президента на Русия Владимир Путин, президента на Съединени американски щати Джо Байдън и Европейски Съюз:

Стефан Янев: Твърденията, че съм проводник на нечии външни ползи са безспорна неистина. Отправна точка за всяко мое решение и деяние е бил единствено и само българският народен интерес.

Задачата е да бъде освободен постът на министъра на защитата за някой, който е по-, да го кажем по този начин, по-отзивчив при прокарването на съответни външни ползи при определянето на българския политически дневен ред, в това число във връзка с военната сфера и решенията, които се взимат там.

Изстрадалата ни Родина не заслужава да бъде жертвана в игрите на огромните. И тук дори не е от голяма важност дали повода е, че дилетанти се вършат на политици или се пробват да капитализират посредством политиката. Българските жители заслужават да бъдат представлявани съответно в държавната власт. Авантюристичният и неузрял метод е извънредно рисков, изключително предвид на военния спор в Украйна, неговите измерения и евентуални последици.

България няма потребност да показва проруска, проамериканска или проевропейска позиция. България би трябвало и съгласно мен е длъжна да показва позиция в отбрана на националните си ползи.

28.2.22-ра Кирил Петков стремително отговори на Янев: За диктатора Путин: Да не ни чертае на „ салфетка “ какво да прави България

Илиана Беновска: Г-н министър председател, „ Беновска пита – Радио К2 “! Във връзка с това, че през днешния ден за пръв път заговорихте в първо лице – казахте „ мой министър “ във връзка министъра на защитата Стефан Янев – може ли, тогава, да изясните пред България какви са персоналните Ви възгледи за Национална сигурност, Национален интерес и Национален суверенитет – предвид на това, което се разиграва сега в Украйна сред Путин – Съединени американски щати и Европа?

Кирил Петков: Националният интерес е един и това е, когато виждаме неправда, когато виждаме несправедливост – в тази ситуация имаме два славянски народа, единият нападна другия без причина – ние не можем, просто, да наведем глава!

Идеята, че България, просто, би трябвало е „ по-ниска от тревата “ и „ наведена глава сабя не я сече “ не е националния интерес! Националният интерес е: България да има ясна позиция! Когато сме сигурни, че нечия страна – без значение, дали, е велика мощ или не, прави нещо погрешно – тя би трябвало да може да отговори с явен глас!

Безпрецедентно е и нашето общо решение на равнище Европейски Съюз: че единствено дружно, в един глас, можем да имаме чуваемост от Руската федерация! Ето за какво, аз съм доста благополучен, че българското държавно управление не утихна, не се снижи, не беше безмълвния сътрудник, а декларирахме ясно, с ясна позиция това, което сега е безспорна несправедливост!

Аз заявих, нееднократно, че от двете страни това, което виждам – това са бойци на по 18 години сега в студа, стрелят се един различен и не знаят за какво!

Защото един деспот в Москва е взел едни неверни решения. Тук изобщо не става дума за Русия, като за съветски народ. Аз имам доста другари, които са сега в Москва и се чудят какво се случва.

Тук става въпрос за един деспот, който взе ужасяващи решения – няколко хиляди индивида са умрели от двете страни, доста хора се крият по мазетата!

Българското малцинство в Украйна сега е застрашено и с наслада мога да кажа, че тези 190 българи, които нощес прекараха в мазето на посолството, част от тях, сега са в по-голяма сигурност, макар че не са в цялостна сигурност, до момента в който не ги изкараме отвън границите на Украйна!

Илиана Беновска: Не отговорихте: В персонално качество какви са Вашите възгледи, преразказахте всякакви обстоятелства!

Кирил Петков: Моите възгледи са: Никой, оттук-нататък, не може да споделя какво би трябвало да се прави по отношение на България!

Никой не може да ни чертае на някаква „ салфетка “!

Никой не може да ни приказва за сфери на въздействие!

Ние сме самостоятелна страна и можем да определим какво и по какъв начин да дефинираме ориста на България!

Ние сме в Европейски Съюз и се веселя, че имаме свободата да приказваме в един глас с всички европейски страни в този миг!

1.3.22–ра Кирил Петков уволни Стефан Янев. Янев стремително отговори на Петков, още веднъж във ФБ.

Стефан Янев: Не се усещам отговорен за нищо, което съм споделил или направил. Във всичките си дейности съм се управлявал само от ползите на България. Затова, когато споделям нещо, аз знам за какво го споделям. Когато взимам решение, аз знам за какво го взимам.

Накрая ще се обърна към министър-председателя – уважаеми господин министър-председател, аз не съм твой министър! Нито съм бил, нито ще бъда! Аз съм министър на Република България и послужвам само на родината! И ще продължа да го върша!

3.3.22-ра, на връх Шипка, на 144 години свободна България, Кирил Петков, под снежни топки и освирквания изрече:

Кирил Петков: Скъпи сънародници, през 1878 година, на 3-ти март, е било също толкоз студено, колкото през днешния ден. Но, еуфорията в сърцата на българите е била също толкоз мощна! Защо са се били нашите предшественици? Защо са си дали живота опълченците на Шипка? Защо са дали живота си съветски войни, украински войни, финландски войни? За да бъдем свободни, с цел да бъдем самостоятелни, да имаме България единена! Стига сме се делили на разнообразни групи! Време е България да каже: България е единна, всички сме българи и всички почитаме националния празник на България! Всеки, който желае да направи разделяне през днешния ден, на националния празник, не работи за ползите на нашата страна! Време е да кажем, че България е над всичко! Честит празник, българи!

Също на 3.3.22-ра. И също на Шипка, военачалник Стефан Янев се появи:

Стефан Янев: Позволете ми да поздравя всички българи с националния ни празник! Да ви пожелая здраве и на първо място, обич към родината!

Медия: Коментира се нещо ново към Вас, т.е. всички чакат да обявите политически план, по кое време?

Стефан Янев: Като пристигна времето ще го обявим и ще кажем на хората какво желаеме, само че ще чуем и тях първо!

Също на 3.3.22-ра. Посланикът на Русия, Елеонора Митрофанова, иносказателно поддържа военачалник Стефан Янев:

Елеонора Митрофанова: Ехото от Руско-турската освободителна война получава отзив и през днешния ден. По-голямата част от нашите сънародници възприемат събитията в Украйна по същия метод, както преди 144 години – като обективни, от дълго време належащи дейности за отбрана на жителите на Донбас от нацисткия-киевски режим, безсистемно убиващ популацията в продължение на 8 години. Вместо да послушат гласа на жителите на Донецк и Луганск, които приканиха Киев да съблюдава Минските съглашения, Западът продължи да въоръжава фашистките украински групировки. В момента в Украйна се води специфична военна интервенция за демилитаризация и денацификация на незаконната украинска власт, която от 2014 година води война против личния си народ. Русия не стартира войни, Русия ги завършва!

Също на 3.3.22-ра. Кирил Петков се закани на Митрофанова:

Кирил Петков: Всички, които работят срещу ползите на България ще бъдат отзовани. Виждаме, че има непознати жители, които работят срещу интереса на България. Всички, които работят срещу ползите на България ще бъдат отзовани, тъкмо както се случи през вчерашния ден. Тук не би трябвало да се приказва за съветския народ. Ние сме признателни на съветския народ, на украинците, които са дали живота си. Никой не би трябвало да вкарва разделяне.

Беновска: Г-н Петков, можете ли да сте българския Чърчил и да кажете: Нямам да предложа нищо друго с изключение на кръв, тежък труд, сълзи и пот?

Аз съм Беновска. И запитвам.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР