Най-важният резултат от тези избори трябва да бъде България да

...
Най-важният резултат от тези избори трябва да бъде България да
Коментари Харесай

Румен Радев: Най-важният резултат от изборите трябва да бъде България да има работещ парламент и устойчиво правителство

Най-важният резултат от тези избори би трябвало да бъде България да има работещ парламент и стабилно постоянно държавно управление, които да продължат политиката в отбрана на българските жители и бизнеса в условия на рецесия, да одобряват законовата рамка по Плана за възобновяване и резистентност и да подхващат решителните промени с дълготраен небосвод, които всички чакаме. Силно се надявам партиите да са си извлекли поучения и в тази акция да не горят мостовете, по които ще би трябвало да договарят за сформиране на държавно управление. Така президентът Румен Радев разяснява почналата през днешния ден предизборна акция след идването си на Летище София от аудиенция в Обединените арабски емирства.

" Надявам се партиите да водят акция с взор към бъдещето, към ползите на обществото и съображение на обстоятелствата, а не на корист с тях. Обществото ни чака и това служебно държавно управление да организира почтени избори, които да защитят вота на жителите и да не допусне той да бъде изкривяван от корпоративен и следен избор ", съобщи Румен Радев - президент на Република България.

По отношение на растящите цени на енергоносителите, Радев сподели, че служебният кабинет би трябвало да постави големи старания и да работи по всички вероятни разновидности за гарантиране на надеждни доставки на природен газ на търпими цени.

" Газпром " е една от опциите, която към момента не е изчерпана, само че би трябвало да е ясно, че " Газпром " не е само решение и не е непременно. " Газпром " е решение, единствено в случай че се реализиран положителни условия като цена и като разсрочване на доставките. Затова държавното управление би трябвало да продължи работата във всички възмогни направления и разновидности, тъй че да подсигурява доставките и тяхната цена. Очаквам от държавното управление да продължи дейна работа и за намаляване на цените на горивата ", акцентира президентът Радев.

На въпрос дали служебното държавно управление може да остави подготвена рамка на бюджета за идната година на един нов постоянен кабинет, Румен Радев отговори, че служебното държавно управление е длъжно да създаде бюджет и да го съобщи без значение на каква степен на подготвеност на идващото постоянно държавно управление и на Народното събрание и надлежно те да нанасят корекции и да го одобряват.



Визитата на българския държавен глава Румен Радев беше по покана на президента на ОАЕ и държател на Абу Даби Н.В. Шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян. В рамките на визитата в наличието на двамата държавни глава бяха подписани двустранни документи в разнообразни браншове. Проведе се и бизнес конгрес с присъединяване на наши компании, проведен от Търговската камара на Абу Даби.




Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР