Най-важният резултат от тези избори е, че ще имаме парламент.

...
Най-важният резултат от тези избори е, че ще имаме парламент.
Коментари Харесай

Радев съветва партиите: Да си вземат поука от предишните наддавания и да не чакат рулетката

Най-важният резултат от тези избори е, че ще имаме парламент. Надявам се този парламент да проработи по-скоро. Не можем повече да чакаме. Час по-скоро се нуждаем от работещ парламент, който да възобнови законодателната активност и да даде стабилно решение на политическата рецесия . Това съобщи пред публицисти президентът Румен Радев.

По думите му би трябвало да се образува консенсусно болшинство към ясни политики и цели, което да излъчи стабилно постоянно държавно управление. Президентът разясни, че това зависи от партиите. По думите му всички са издигали цели във значими за България области.

Държавният глава уточни, че ще свика Народното събрание щом ЦИК разгласи поименния лист на народните представители. Ще издам декрет за привикване на Народното събрание в първия вероятен ден, посочи той.

На въпрос дали ще даде още веднъж повече време на партиите за разговор, президентът попита какво се случи последния път, като стори това.

Начинът по който проработи Народно събрание ще е индикативен за това по какъв начин ще се развие рулетката с мандатите , безапелационен бе Радев.
 Екзитпол: Фотофиниш на 2 април
Екзитпол: Фотофиниш на 2 април

Няма изясненост нито за първото, нито за третото място

Държавният глава прикани партиите да не губят и ден, да не чакат да се завъртят мандатите и тогава да мислят по какъв начин да сформират държавно управление. Той изрази вяра, че политическите обединения към този момент са в разговор и търсят устойчива форма на ръководство.

Важно е партиите да се обединят към приемането на държавния бюджет . Това е задача номер едно, посочи Радев. Според него партиите би трябвало да дадат отговор на наболелите финансови въпроси като одобряват бюджета, законите по ПВУ.

Пред тях стои за решение комплицирано уравнение. Всички упорстваха да няма повдигане на налозите, да не се връщат понижените ставки, да има увеличени разноски и недостига да е 3%. Това комплицирано уравнение би трябвало да бъде решено.

Изборите свършиха. Трябва да се мисли прагматично и реалистично , безапелационен бе президентът. Държавният глава изрази вяра, че партиите са си взели поука от предходните наддавания.

Надявам се идващото държавно управление да се възползва от опциите обезпечени от служебния кабинет за по-задълбочена европейска интеграция, съобщи Радев, визирайки влизането в Шенген и еврозоната.

Предвид проблемите в сигурността, политическите партии да загърбят да погледнат трезво на превъоръжаването на българската войска, сподели още президентът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР