Най-важният аспект от създаването и управлението на успешен бизнес е

...
Най-важният аспект от създаването и управлението на успешен бизнес е
Коментари Харесай

Стъпка по стъпка към вашата бизнес ниша

Най-важният аспект от основаването и ръководството на сполучлив бизнес е познаването на идеалните клиенти във вашата съответна ниша. Вашата целева публика е групата от хора, които попадат в сходна демографска група със споделени ползи, полезности и вярвания. Когато сте наясно с вашата съответна ниша, ще бъде доста по-лесно да идентифицирате вашата целева публика. След като разберете коя е вашата целева публика, ще можете да приложите своя маркетинг, в това число процеса на създаване на вашето наличие и артикул. Ето за какво изборът на ниша в никакъв случай не трябва да се подценява.

Най-добрият метод да изберете ниша е първо да решите какво харесвате и в какво сте положителни. По този метод ще можете да печелите от пристрастеността и уменията си. С комбинирането на двата основни фактора ще можете да изградите мощна основа за вашия бизнес. Правенето на нещо, което харесвате, ще ви държи стимулирани в дълготраен проект. Това ще бъде главният мотор, който ви кара да продължавате постоянно, когато ви се прииска да се откажете. Ако вършиме нещо, което не ви харесва, имате по-голям късмет да се откажете, защото ще бъде по-трудно да останете стимулирани. А когато сте добър в това, което обичате да вършиме, ще имате способността да решавате проблеми на този съответен пазар, тъй като употребявате набор от умения, който към този момент имате.

Идентифицирайте проблемите на вашата целева аудитория 

Изграждането на печеливш бизнес е обвързвано с разбирането на проблемите и желанията на вашата целева публика и опцията да преодолеете пропастта, с цел да им помогнете да стигнат до мястото, където желаят да бъдат. За да разрешите техните проблеми, първо би трябвало да сте наясно с проблемите, пред които са изправени. 

И по този начин, по какъв начин да разберете пред какви проблеми са изправени? С интернет на една ръка разстояние можем елементарно да търсим основни думи в Гугъл, с цел да разберем пред какви провокации са изправени нашите евентуални клиенти. Групите във Фейсбук и Quora са страхотни платформи за разкриване на въпросите, които хората задават. Те също по този начин са идеални места за пазарни изследвания. Разгледайте полемиките, които се организират, и се пробвайте да забележите какви въпроси задават и пред какви проблеми са изправени.

Проучете конкуренцията си

Важно е да познавате конкуренцията си, с цел да разберете в действителност къде стоите, с цел да можете да определите рентабилността на пазара. Разбирането на вашите съперници ще ви разреши да идентифицирате пропуските на пазара и да запълните празнината. Ще би трябвало да установите своето неповторимо предложение за стойност и да определите дали пазарът е пренаситен или не. Познаването на вашите съперници ще ви даде визия по какъв начин да ги изпреварите, като изучите техните мощни и слаби страни. Анализът на съперниците и наблюдението на вашето показване ще ви оказват помощ да бъдете добре готови да вършиме усъвършенствания по пътя.

Определете евентуалната рентабилност 

По време на вашето пазарно изследване би трябвало да имате визия за рентабилността на вашата ниша, до момента в който събирате информация. Някои пазари са склонни да се показват по-добре от други, тъй като са вечнозелени, което значи, че на тези пазари постоянно има търсене. Можете да организирате пазарни изследвания благодарение на Гугъл Trends, с цел да намерите настоящи тематики и основни думи, които са доста търсени. От решаващо значение е да определите дали хората в определената от вас ниша са подготвени да платят за това, което можете да им предложите. 

Потвърдете концепцията си 

Последното нещо, което желаете да извършите, преди да вземете решение за вашата ниша, е да потвърдите концепцията си, като проведете тест. Можете да употребявате уеб уеб сайтове за групово финансиране, като Kickstarter, с цел да потвърдите концепцията си за артикул. Можете също да създадете целева страница в MailChimp и да започнете да събирате евентуални клиенти, единствено с цел да видите какъв брой добре върви промоцията и дали определената от вас ниша има някакво търсене. Един бърз метод да извършите това е като пуснете няколко платени реклами, с цел да насочите потребителите към вашата целева страница и да измерите успеваемостта на рекламите си.

Най-лошото нещо, което може да се случи, е да изберете ниша с ниско търсене, да регистрирате вашата компания и да стартирате уеб страницата си, единствено с цел да разберете, че никой не желае вашите артикули или услуги. Това са неточности, които можете да избегнете, в случай че приложите всички тези стъпки, преди да финализирате своята ниша и да задействате нещата.

Създайте здрава основа 

Може да наподобява уморително да се организира изследване на пазара и разбор на съперници, само че всяко започващо дружество би трябвало да построи мощна основа. Важно е да разбирате както съперниците, по този начин и клиентите си, с цел да можете непрекъснато да подобрявате маркетинга си. Когато вършиме това, вие укрепвате своето неповторимо стойностно предложение с течение на времето и създавате марка, която се откроява.

Източник: Скарлет Винсент, маркетинг треньор и специалист в обществените медии, за 

Превод и редакция: Нели Тодорова
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР