Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Най-важното тази сутрин:Висшият

...
Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Най-важното тази сутрин:Висшият
Коментари Харесай

Три минути: ВСС отстрани Гешев. Той видя зад това Пеевски и Борисов. Наистина ли българи в Украйна искат автономия?

Най-важните вести с линкове. Отнемат три минути четене.

Най-важното тази заран:
Висшият правосъден съвет в профил ГешевУкрайна означи триумфи на фронтаФейт Кипйегон, която чупи върхове
Висшият правосъден съвет гласоподава за от поста основен прокурор. Това беше третият опит за освобождение на Гешев. За разлика от предходните, той беше сполучлив, откакто против него гласоподаваха членове на Висш съдебен съвет, които преди го подкрепяха.

Гешев видя зад отстраняването си “графика на Делян Пеевски и на Бойко Борисов ”.

Сега президентът Румен Радев би трябвало да издаде декрет за освобождението на Гешев, само че няма период за това. Докато това се случи, Гешев ще продължи да бъде основен прокурор. Във вторник той за напредъка по знакови каузи в България.
Прокуратурата се сеща за остарели следствия
Преди гласуването Гешев внесе в Народното събрание искане за събаряне на депутатския имунитет на. Той е проверяван поради декларацията, в която твърди, че няма двойно поданство - случай, който прокуратурата по-рано отхвърли да проверява.

Софийската апелативна за следствие на закононарушения на длъжностни лица при строителството на газопровода “Турски поток ”. Сигналът беше импортиран от кабинета “Петков ” и е за нарушавания при държавното управление на Бойко Борисов.

Това не са първите обновени остарели следствия., който споделя по какъв начин прокуратурата се намесва в политиката като държи каузи “на трупчета ”.

Върховният касационен съд удостовери присъдата против на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина. Той е наказан на 6 години и 6 месеца затвор и би трябвало да заплати 200 000 лв. на околните на жертвата.

Всички регионални шефове, назначени от служебния кабинет,. Новото държавно управление сподели, че “акцията е невиждана ” и затруднява осъществяването на отговорностите на изпълнителната власт.
Войната в Украйна директно визира България
Замърсяването в резултат на пробиването на язовир “Нова Каховка ” е достигнало Черно море. Засега то се популяризира покрай украинския бряг. Има ли риск за крайбрежията на България?.

Разполагането съветски нуклеарен боеприпас в Беларус и разрушаването на язовир в Украйна изправят света пред нови опасности, а отговорът ще бъде усилване на поддръжката за Киев. Ако България остане безучастна, това ще усили рисковете за нея,.

Костадин Костадинов от “Възраждане ” от дълго време приказва за автономност на българите в Южна Бесарабия в Украйна. Те самите обаче не я желаят и дефинират апелите му като “абсолютни нелепости, съветски разкази ”. на Диляна Теохарова.
Украйна означи триумфи на фронта
Украйна заяви, че е в югоизточната част на страната, които са били окупирани от съветските сили. Това са първите триумфи на дълго чаканото украинското нахлуване, за което президентът Володимир Зеленски удостовери, че е почнало.

Украйна ще победи във войната до края на годината, “ако нещата се развиват по метода, по който се развиват сега ”, сподели в изявление. По думите му основна за развоя на събитията е поддръжката на Запада за Киев.

артилерийски снаряди за 36 милиона $ на Украйна. Парите идват от специфичен Фонда за Украйна, основан от партиите в датския парламент.

Руското министерство подреди всички “доброволчески отряди ” във войната да подпишат контракт с него. Основателят на “Вагнер ” - нещо, което се приема като следващ знак за напрежение сред него и Москва.
НАТО стартира най-голямото си въздушно обучение
НАТО стартира в историята си в небето над Германия. То се споделя “Въздушен пазач ” и тренира отблъскването на офанзива на агресор от изток.

Проевропейското придвижване “Европа в този момент ” на предварителните избори в Черна гора. То ще би трябвало да търси съдружни сътрудници, с цел да ръководи.

Бившият италиански министър председател умря на 86-годишна възраст. Той беше милиардер, медиен магнат и партиен водач, а репутацията му беше противоречива.
Две истории
Може ли деятел да бъде изпратен в психиатрия и заставен да взима медикаменти като наказване, че е провел митинги? Точно това се случва с Игор Горланов в Русия..

През 1973 година пред очите на над 250 000 фенове на Парижкия авиосалон катастрофира руския Ту-144 - първият пътнически свръхзвуков аероплан. Тази злополука обаче не поставя завършек на полетите с него в Съветския съюз..
Човек на деня
Без даже да се цели в това, счупи международния връх на 5000 метра - дисциплинираност в леката атлетика, в която не се е състезавала от години. По-рано тя усъвършенства върха и на 1500 м. Тя е човек на деня на Свободна Европа.

, с цел да получавате всяка заран в пощата си " 3 минути " - обзор на най-важните вести.

Искрено ваша,

Елица Симеонова
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР