Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Най-важното тази сутрин:Преговорите

...
Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Най-важното тази сутрин:Преговорите
Коментари Харесай

Три минути: ГЕРБ търси подкрепа за кабинет на Мария Габриел. Защо полицията съблече 400 души за обиск

Най-важните вести с линкове. Отнемат три минути четене.

Най-важното тази заран:
Преговорите за правителствоНапрежението в прокуратуратаСвалената съветска ракета
ГЕРБ предложи българската еврокомисарка Мария Габриел за министър председател. Тя има дълъг опит в структури на Европейски Съюз, само че не и в България. Има и един неизпитан контракт за на ниска цена общинско жилище. Коя е Мария Габриел?.

ПП-ДБ няма да промени позицията си след номинацията на Габриел и с мандат на ГЕРБ. “Възраждане ” също няма да гласоподава за такова държавно управление. Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ са подготвени да вземат участие в диалози.

с представители партиите в Народното събрание, с цел да търси поддръжка за държавно управление. До момента не се оповестява за планувани диалози единствено с “Възраждане ”. Има - обединението разгласи отсрочване, ГЕРБ не се съгласи.
Сарафов желае оставката на заместника си
Шефът на следствието Висшият правосъден съвет да освободи заместника му Ясен Тодоров. Повод са несъгласията в информацията за гърмежа до колата на основния прокурор Иван Гешев.

При детонацията от 1 май, което рядко се употребява в България, заяви вътрешният министър Иван Демерджиев. Това по думите му “дава избрани насоки при следствието ”.
Полицията съблече хора за обиск
Полиция съблече един по един близо 400 клиенти и чиновници в дискотека в Пловдив. Обяснението беше, че търси опиати. Министерство на вътрешните работи твърди, че всичко е законно. Правозащитници обаче са безапелационни -.

Прокуратурата поради Пловдивския панаир. Проверката е по сигнал на депутатката от ПП-ДБ Стела Николова против кмета на Варна Иван Портних за това, че не е върнал акциите на панаира на страната.

Софийският градски съд Адриан Антонов, упрекнат за злополуката на бул. “Сливница ” в София на 8 май. Според прокуратурата той е карал с превишена скорост при случая, в който починаха двама души.
Украйна смъкна “несваляема ” съветска ракета
Украинската войска е “Кинжал ” с американската система за противовъздушна защита “Пейтриът ”, удостовери Вашингтон. За тази ракета Владимир Путин беше споделил, че е невъзможна за събаряне.

Русия е нанесла област, оповестиха украинските управляващи в сряда. Съобщава се за опустошения и ранени хора. В резултат от обстрел против град.
Българи са в забранителен лист на Скопие
Българите, които не бяха позволени в Северна Македония,, сподели външният министър Иван Кондов. Това се разминава с изказванието на Скопие, че евродепутатът Андрей Ковачев не е позволен поради други хора в групата.

За две десетилетия Реджеп Тайип Ердоган отдалечи Турция от светските хрумвания на Ататюрк. Сега опозицията дава обещание да промени курса на ръководство. Какво може да се промени след изборите на 14 май?.

в Белград с искане държавното управление да вземе ограничения против насилието. В Сърбия имаше две всеобщи стрелби, в които бяха убити общо 17 души, а 21 бяха ранени.

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп би трябвало поради полово принуждение над Елизабет Джийн Карол, някогашна журналистка и писателка. Случаят е от 90-те години, а Тръмп по-рано е оневинен по дело за обезчестяване на Карол.
Три рекомендации
Преди 1989 година комунистическият режим сполучливо управлява историческата просвета, а един от механизмите са така наречен " общи мнения ". Напоследък тези механизми наподобява още веднъж са задействани,.

Източна Европа в този момент е доста по-близо до Западна отпреди 10-15 години. Това сподели историкът проф. пред Свободна Европа. “Тези 30 години не са минали на вятъра ”, сподели още той.

Има столетия, които не се насищат да раждат гении. Ето четири имена и към този момент знаете защо става дума - Леонардо, Микеланджело, Донатело и Рафаело. Само един от тях обаче и до през днешния ден се назовава “божественият ”. Не пропускайте.
Човек на деня
Дебютният му игрален филм е един от най-гледаните в България. Следващият става българско предложение за премия “Оскар ”. Режисьорът и продуцент.

, с цел да получавате всяка заран в пощата си " 3 минути " - обзор на най-важните вести.

Искрено ваша,

Елица Симеонова
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР