Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Добро утро. Най-важното

...
Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Добро утро. Най-важното
Коментари Харесай

Три минути: Борисов накара ППДБ да покажат правителство и после не го хареса

Най-важните вести с линкове. Отнемат три минути четене.

Добро утро. Най-важното през днешния ден:
ПП-ДБ номинира Денков за премиерИма/няма обвинени за бомбата до Гешев " Късоп*шков "
“Продължаваме смяната - Демократична България ” показаха образцов състав на държавно управление, който биха предложили, в случай че се стигне до втори мандат., Асен Василев - министър на финансите, Тодор Тагарев - на защитата. ПП-ДБ направи това по искане на ГЕРБ, които предходната седмица сложиха това изискване, с цел да преценяват дали да върнат първия мандат и да договарят за държавно управление с втория.

Лидерът на, че няма да поддържа такова държавно управление, в случай че в него не вземат участие представители и на неговата партия.

По-късно съпредседателят на “Продължаваме смяната ”, сподели пред бТВ, че не са склонни да включат представители на ГЕРБ, само че могат да правят отстъпка управления на парламентарни комисии.

Президентът Румен Радев назначи нов външен министър. Това е Иван Кондов. Досегашният министър като дипломат в НАТО.
Какво тъкмо се е случило с Гешев
Президентът Румен Радев и водачът на най-голямата партия Бойко Борисов осъдиха Иван Гешев, до чиято кола избухна бомба. Борисов сподели, че “това още повече ни окуражи с сътрудниците в Народното събрание да продължим промяната в системата ”. Атанас Атанасов от ПП-ДБ сподели, че “атентатът против основния прокурор е атентат против правосъдната промяна ”.

Прокурори от цялата страна излязоха на безмълвни митинги пред правосъдните покои. ", че офанзивата против Иван Гешев е инсценировка ", сподели говорителката на основния прокурор Сийка Милева.

Зам.-директорът на Националната следствена работа и сподели, че политическите опити за промяна на прокуратурата са свързани с бомбата.

Вътрешният министър, че към този момент има обвинени за гърмежа. Това стана след заседание с премиера и шефовете на службите.

По-късно обаче представител на следствието, по този начин и вътрешния министър. Мариян Маринов сподели, че още няма подготвени експертизи и не знае да има обвинени.

Ако харесвате този бюлетин, препоръчайте го на другари и им изпратете
Две решения от Страсбург
България би трябвало да заплати на някогашния цар и министър председател 1 635 875 евро поради наложения през 2009 година мораториум върху парцелите му, реши Европейският съд по правата на индивида.

Същият съд сподели, че българският Изборен кодекс нарушава свободата на изложение, като постанова цялостна възбрана за потребление на всекидневен език в предизборна акция. Делото беше заведено от някогашния ръководител на, който беше санкциониран за пропаганда на турски език.
Русия унищожи Мариупол, в този момент не може да го възвърне
Дания ще подари на Украйна военно съоръжение, муниции и на стойност 228 млн. евро, с цел да " укрепи потенциала си за осъществяване на атака през идващите месеци ", заяви датското министерство на защитата.

Още при започване на войната Русия унищожи украинския град Мариупол. Сега окупационните управляващи се пробват. Не пропускайте тази история.

Над 800 000 души биха могли, в случай че кървавите сражения сред постоянната войска и паравоенните Сили за бърза поддръжка продължат, предизвести Организация на обединените нации.

Последвайте Свободна Европа и, с цел да получавате най-важното напряко в телефона си.
И две истории за жанр
Миналата седмица депутатът от ПП-ДБ Манол Пейков възрази против неприличния език на Костадин Костадинов от “Възраждане ” и сподели, че би могъл да го назова " Късоп*шков ", т.е. " пишещ къси букви ". Проявата на Пейков беше посрещната всеобщо с екстаз и поздравления.. Ето за какво.

Гана Муромцева е балерина в пика на кариерата си в Националната опера в Киев, когато напуща страната при започване на съветската инвазия. Тя получава бежански статут в Германия и финансова помощ, с която. А по-късно съумява да стане примабалерина в Унгарската държавна опера. Вижте нейната история.

се за този бюлетин, с цел да получавате всяка заран в пощата си " 3 минути " – обзор на най-важните вести.

Искрено ваш,

Иван Бедров
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР