Най-важната промяна е в съдебната реформа. Това заяви лидерът на

...
Най-важната промяна е в съдебната реформа. Това заяви лидерът на
Коментари Харесай

Борисов за конституционните промени: Най-важната промяна е в съдебната реформа

Най-важната смяна е в правосъдната промяна. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов преди началото на дебатите върху законопроекта за промени в Конституцията, съобщи кореспондент на " Фокус "

" Най-важната в тази Конституция е смяната й е правосъдната промяна. Това, което с години наред се говореше – за разделянето на съвета, за по-малко съдии, по-малко прокурори по-малко политика – това са за мен значителните неща в Конституцията.

Той не пожела да дава оценка на законопроекта за промени в главния закон: " В България доста хора обичат да се вършат на това, което не са, аз няма да вляза в същия звук, да приказвам за правни тематики, където хората учат с години ".

Борисов разгласи, че по отношение на публицистичните промени на текстовете би трябвало да има разисквания, с цел да могат да се уточняват текстовете и да бъдат признати в най-хубавия им вид. 

" Между първо и второ четене би могло да се водят полемики, би могло по другите тематики, както споделих за трети март видях напрежението в обществото и няма да поддържа, и до декември месец има време всичко това да се чуе “, безапелационен бе Борисов.

Лидерът на ГЕРБ сподели още, че има цялостно доверие на ПП-ДБ, в лицето на Христо Иванов, за предлаганите промени: " По значимите тематики постоянно сме слагали Христо Иванов пред линия и аз му се поверявам ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР