Най-важната новина от последните дни е масовата капитулация на украински

...
Най-важната новина от последните дни е масовата капитулация на украински
Коментари Харесай

Ще има трибунал: Украинските нацисти се отправят на съд в Русия

Най-важната вест от последните дни е всеобщата капитулация на украински бойци, намерили леговище на територията на мариуполското дружество Азовстал. Относно бъдещата им орис бяха направени доста догатки и пожелания, най-често срещаните - военнопрестъпниците би трябвало да бъдат осъдени.

Руското правораздаване удостовери тази теза - неотдавна беше формирано наказателно дело против някогашния заместник-командир на батальон " Айдар " (украински националистическа формация, приета за екстремистка и неразрешена в Русия) Денис Мурига.

Боецът е отведен в следствения арест на град Ростов на Дон, мярката за неотклонение за него ще бъде определена от Ленинския областен съд на Ростов на 19 май 2022 година

Бившият член на Айдар е упрекнат по част 2 на член 208 от Наказателния кодекс на Руската федерация („ Участие във въоръжено формирование, което не е планувано от федералния закон, както и присъединяване на територията на непозната страна във въоръжено формирование непредвидено от законодателството на тази страна, за цели, противоречащи на ползите на Руската федерация “), този член планува отнемане от независимост от 8 до 15 години.

Обвинен във военни закононарушения Мурига по-специално е виновен за взривяването на моста през март 2015 година, вследствие на което починаха часови от войските на ДНР.

ВИДЕО: https://vk.com/video-31371206_456258103

ВИДЕО: https://vk.com/video-31371206_456258104

Припомняме, че националистическият батальон " Айдар " се счита за едно от най-бруталните елементи измежду въоръжените формирования на Украйна. Именно „ айдаровците “ по време на военните дейности в Донбас през 2014-2015 година грубо изтребваха хванатите полицаи, отвличаха, убиваха и изнасилваха цивилни.

Предвид обстоятелството, че неотдавна предалите се бойци от Азовстал също бяха доведени в Ростов на Дон, евентуално ще бъдат формирани нови наказателни каузи против съответни обвинени, които са в ръцете на съветското правораздаване. Според наличната информация с тях към този момент са почнали работа оперативни служащи и следователи.

Превод: СМ

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР