Най-важната ни задача е да не допускаме българските власти да

...
Най-важната ни задача е да не допускаме българските власти да
Коментари Харесай

Италианска НПО: Намираме мигранти в Странджа и им помагаме да продължат по пътя

„ Най-важната ни задача е да не позволяваме българските управляващи да ги отблъскват на турска територия “, разкрива „ Колетиво руте Балканико Алто Вичентино “

Италианската неправителствена организация „ Колетиво руте Балканико Алто Вичентино “ се похвали в профила си във фейсбук, че главната ѝ задача сега е да дежури към българо-турската граница и да оказва помощ на мигранти, които незаконно и нелегално са я пресекли, да навлязат необезпокоявано в страната ни и на територията на Европейския съюз.

Италианците не крият, че имат екип на терен към полосата в Странджа и Сакар, който е на повикване и незабавно е подготвен да се появи на съответното място, „ с цел да не разреши на граничните служители на реда да върнат незаконните мигранти назад в Турция “.

В това начинание им пособия българската фондация „ Мисия криле “. „ Един от най-важните планове, които изпълняваме на българо-турската граница, е „ Безопасна линия " - търсене и избавяне на хора, заседнали в българските гори “, изясняват италианските деятели. Само през август в границите на „ Безопасна линия “ били осъществени 20, както те ги назовават, спасявания - на обособени лица и на доста огромни групи.

Твърденията на италианците съществено контрастират на декларациите на българските управляващи, направени най-много, с цел да се придвижи цялостното участие на страната в Шенген, че незаконната миграция през българо-турската граница била намаляла фрапантно.

„ Колетиво руте… “ разкриват и схемата, която са създали дружно с „ Мисия криле “. „ Когато получим сигнал, допустимо най-бързо отиваме на място, като постоянно продължаваме търсенето пешком. Ние правим издирванията в продължение на доста часове в най-труднодостъпните региони. Носим раници с вода, витамини, храна и енергийни питиета, чанта за първа помощ. “

В обособена обява италианците се хвалят, че са създали и „ портативни топли душове за хора в придвижване пред вратите на Европа “. Душовете също били по план, който разрешавал да се работи на терен „ по резистентен метод “.
 Така наподобява топлият душ за мигранти, работещ стабилно. Измислен от
„ Колетиво руте… “, той е пуснат за серийно произвеждане от италианската компания
„ Мегахъб “
По-нататък „ Колетиво руте… “ насочва тежки обвинявания против българската страна, че наместо да нахрани, напои и излекува незаконните мигранти, им пращала Гранична полиция, с цел да ги арестува.

„ Когато открием мигрантите, те постоянно са в тежко психофизическо положение заради многодневното вървене в гората, обезводнени, гладни, в потрес, засегнати от бодливата тел, с влошено от предходни заболявания здраве. Обаждаме се на незабавния телефон 112 и желаеме неотложно да пристигна кола за спешна помощ, макар че знаем, че ще дойде Гранична полиция. Всъщност колите за спешна помощ съвсем постоянно отхвърлят да дойдат. “

През последните месеци „ Колетиво руте… “ и „ Мисия криле “ помогнали да навлязат безвредно в България на незаконно прекосили границата „ фамилии, бременни дами, деца, непридружени малолетни, ранени възрастни хора, самотни мъже, хора сред живота и смъртта… “ Бройка не е посочена, само че те са разгласили и отчет, в който по дни и часове са разказани доста незаконни мигранти, които те са обгрижили и „ избавили “ от граничните служители на реда. Има и задоволително фотоси.
 Профилът на „ Колетиво руте… “ във фейсбук е претъпкан с палестински флагове, знамената на дъгата, закани против Израел и въображаемите нацисти и нито една обява в памет на закланите и разстреляни младежи и вик за помощ на отвлечените след терористичния акт на „ Хамас “ на 7 октомври 2023 година, който бе повода за войната на Израел против палестинските терористи и ливанските „ Хизбула “
„ Трябва да се борим всеки ден против лъжите, заплашването и полицейското принуждение. Научихме се, че единственият ефикасен метод да спрем смъртоносната машина на границата е да отидем там с телата си, да защитим физически хората, да присъстваме там, където те биха желали да продължат пътя си безнаказано “, написа италианската Неправителствени организации.

Чл. 279, алинея 1 от Наказателния кодекс на България планува до пет години затвор за всеки, „ който влезе или излезе през границата на страната без позволение на надлежните органи на властта […] или не през избраните за това места “.

Също с до пет години затвор съгласно член 281, ал.1 от Наказателен кодекс пък се санкционира този, „ който за да набави за себе си или за другиго имотна полза незаконно подкрепя чужденец да обитава или минава в страната в нарушаване на закона “.

Проектите, по които работят неправителствените организации не са безплатни. В нормалния случай те са доста добре платени, а най-честият спонсор са компании и организации близки до общоизвестните възрастни милиардери, които се събират всяка година в Давос.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР