Най-уютният и сближаващ хората месец от годината наближава и всеки

...
Най-уютният и сближаващ хората месец от годината наближава и всеки
Коментари Харесай

Ароматната и споделена Коледа е най-хубавият подарък тази година

Най-уютният и сближаващ хората месец от годината наближава и всеки от нас желае да прекара допустимо най-вече време с обичаните си същества. Декември е нещо като черешката на тортата на годината, това са дните, в които се усещаме най-специални, обичани и желаеме да подарим същите чувства и на тези към нас.

По традиция доста хора считат, че материалните дарове са наложителната добавка, която „ бетонира “ любовта към околните. В множеството случаи обаче добре прекараното време със фамилията и приятелите ни са нещото, което остава в спомените и към което се връщаме всяка година с очакване и блян. Традиционната вечеря на Бъдни вечер, коледният обяд, събирането с другари у дома – това са същински скъпите прекарвания и прояви на внимание, които дават доста по-голяма стойност на връзките ни и вършат коледните празници безусловно незабравими.

 Istock

И, да, няма какво да си кривим душата – всички чакаме зимните празници и с цел да си дадем отмора от режими на хранене и всевъзможни угризения, и да си хапнем на драго сърце разнообразни вкуснотии. Хрупкавият тиквеник, прясно изпечената питка или фантастичният ябълков къс, към който по традиция събирате най-хубавите си другари всяка Коледа - това са моменти, за които човек си коства да се приготви добре, а точно – да избере най-хубавите артикули и да подготви всичко с самообладание и любов.

 Istock

Всеки дом ухае неповторимо по Коледа, само че има нещо, което прави ястията и десертите, приготвени с, неповторими и невъзможни да бъдат сбъркани. А когато желаете да подарите особено внимание на обичаните си хора под формата на вкусни сладкиши, значи имате потребност от качествено масло, което ще придаде нотка на разкош даже и на най-непретенциозния десерт.

 President

Ако още не знаете за какво да изберете за вашите зимни кулинарни творения, ето няколко характерности, които доста ще ви харесат. Както подхожда на масло с това име, качеството му е първокласно и безусловно безкомпромисно, а усетът – гальовен и пресен. Произведено е от най-хубавите френски сметани, без добавки и е единствено пастьоризирано, с цел да може да се съхранява по-добре.

Маслото идва в специфична защитна опаковка, проектирана особено, с цел да поддържа свежестта и аромата на продукта. Подходящо е както за готвене, по този начин и за директна консумация (който не си е отхапвал късче Président, не знае какво изпуска!) и може да бъде открито в най-разнообразни грамажи и опаковки, както и с добавена морска сол, а за най-изискания усет има и.

Ако пък маслото е неизменима част от менюто ви, само че всекидневието ви е динамично и не си стоите доста у дома, за вас е опаковката с по 8 или 10 грама – съвършената здравословна и вкусна хапка към всеки обяд или вечеря.

Да се върнем на идните празници обаче и да поставим основата на тяхното отбелязване с едно предложение за сладкиш, който освен ще обере овациите на публиката, само че ще е и мотив за шерване на времето и любовта в фамилията. А за сетивата (защото вкусната и добре приготвена храна е такава и за очите, освен за стомаха) - то е ясно, че вкусният ябълков къс е същинска приятност.

 Istock

Приготвянето е елементарно – трябват ви две яйца, чаша кисело мляко, захар,, канела, ванилия, брашно и, несъмнено – ябълки. Първо настържете тях, объркайте ги със захар и канела и ги оставете да отлежават, до момента в който приготвяте сместа за пая. А тя е лесна – разбивате яйцата, слагате захарта и киселото мляко с малко сода, по-късно разтопете маслото и го прибавете към сместа, а най-после – и брашно, колкото поеме – до умерена плътност на сместа. Може да добавите за усет и мирис малко ванилия и канела. След това разстелете половината примес в тава, която сте покрили с хартия за печене, от горната страна сложете настърганите ябълки и запечатайте с остатъка от сместа.

Печете на авансово загрята фурна, а когато паят е подготвен, го намажете, до момента в който е още топъл, с бучка – за спомагателен лукс и мирис. Все отново, както се споделя, Коледа е веднъж в годината – дано е разточителна, вкусна и ароматна. И най-важното – споделена с най-близките ви и обичани същества. Защото да си доставиш наслаждение, не ти би трябвало доста - единствено най-хубавото.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР