Най-успешното британско дуо за всички времена Pet Shop Boys пoтвърди ...

Най-успешното британско дуо за всички времена Pet Shop Boys пoтвърди

PET SHOP BOYS за първи път в България с голям концерт на открито

Най-успешното английско дуо за всички времена Pet Shop Boys пoтвърди публично първото си посещение в България за лятото на идната година. Датата е 2 юли 2022, а мястото е Парка на Летище София до Терминал 2.

Събитието ще се реализира по публична покана на EventEase.

Очаквани от няколко генерации фенове на стойностната поп музика у нас, Нийл Тенант и Крис Лоу ще изнесат огромно шоу навън като част от настоящото си турне

Dreamworld: the Greatest Hits Live. То ще показа трансформиралите се във безконечна класика части на артистите `It`s A Sin`, `West End Girls`, `What Have I Done To Deserve This?` `Always On My Mind` и доста други, припявани от милиони почитатели по света и звучали в най-актуалните музикални клубове на няколко континента. Нещо повече – за тези, които помнят времената след 1989 г, шлагерът на британците Go West въплъщава устрема към независимост и смяна, символизиран от Запада за цяла една генерация.

С концертите си онлайн през последните 30 години Pet Shop Boys са наложили своя автентичен и неподрaжаем синт поп жанр. Според Daily Telegraph „ шоуто им обгръща поп просвета, клубна просвета, спектакъл, кино и политическа ирония, поднесени на публиката посредством запаметяваща се хореография от профeсионални танцьори, впечатляващи образни резултати и умопомрачително светлинно лазерно шоу “.

Pet Shop Boys ще показват и чисто новия си студиен албум „ Hotspot”, излязъл на музикалния пазар при започване на 2020 година Изданието изненадва със модерно, само че в това време непреходно звучене, белязано от присъщия почерк на дуета.

Pet Shop Boys са постигнали 42 европейски топ 30 сингъла, в това число 22 Топ 10 шлагери и четири номер 1. През годините са хедлайнери на доста от най-големите международни фестивали, сред които Glastonbury, Roskilde, Latitude и Benicassim, реализират и епични осъществявания на Coachella, Rock in Rio и Summer Sonic в Япония

Паркът на летище София, където ще се организира концертът, ще бъде особено квалифициран и трансформиран, с цел да отговори на високите условия на продукцията на британците. Сцената навън ще е ситуирана до картинно езеро, а концертната зона ще е завършена в амфитеатрален жанр. Чакащите, излитащите и кацащите самолети, кулата за надзор на полетите и доста зеленина ще са част от декора на музикалния театър на Pet Shop Boys.

Организаторите на събитието са обезпечили бърз и комфортен достъп до събитието - порталът на концертната зона ще бъде построен в непосредствена непосредственост до входа на метростанция „ Летище София “, спирката на рейсове с номера 84 и 184, както и паркинга на Терминал 2, а вратите за всички почитатели ще отворят тъкмо в 20.00ч.

Първите билети “Ранно Пиле” на цена от 70 лева са към този момент в продажба и налични онлайн: и на каса единствено в магазини На Тъмно в цялата страна.

Източник: dnes.bg
PromoMall.bg