Най-успешният треньор в историята на Марица (Пловдив) Иван Петков предприема

...
Най-успешният треньор в историята на Марица (Пловдив) Иван Петков предприема
Коментари Харесай

Най-успешният пловдивски волейболен треньор пое френския Волеро

Най-успешният треньор в историята на Марица (Пловдив) Иван Петков подхваща нова стъпка в своята кариера и от новия сезон 2024-2025 ще води френския Волеро (Льо Кане).
Прочетете още
Петков заменя досегашния треньор на отбора Данило Пейович.

Иван Петков е най-успешният треньор в историята на Марица и един от най-успешните треньори в Пловдив. Той беше отпред на клуба близо 15 години като маричанки съумяха да завоюват шест пъти купата в НВЛ, пет пъти Купа България и един път Суперкупата. С Марица Иван Петков написа и сериозна страница в евротурнирите, където взе участие три следващи сезона в груповата фаза на Шампионската лига и записа впечатляващи победи над тимове като съветските Динамо (Москва), Енисей (Красноярск), РК Кан (Кан, Франция), Уралочка-НТМК (Екатеринбург, Русия) и френските Безие (Безие) и РК Кан (Кан). От 2018-та до 2021-ра година Петков е селекционер на женския народен тим, с който печели две трофеи – Златната Европейска лига и Купата на кандидатите.

След Марица Иван Петков беше треньор на украинския Прометей (Камянске), с който също написа история и завоюва всичко с отбора – купата (3 пъти), Купата (3 пъти) и Суперкупата (3 пъти). Петков съумя да класира Прометей, сходна на Марица, за първо историческо класиране в групите на Шампионската лига, а през предишния сезон Прометей мина групите и отпадна в елиминациите от турския гранд Еджзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул). В групите Прометей на Иван Петков съумя да изпревари точно сегашния отбор на пловдивчанина – Волеро, който приключи трети, а Прометей стана втори и продължи към елиминациите в Шампионска лига.

Освен Волеро (Льо Кане) Петков е отпред и на женския народен тим на Украйна, с който взе участие през тази година в Златната Европейска лига.

Във Волеро (Льо Кане) много години е имало българско наличие, а през предишния сезон за тима игра Ева Янева, която постави завършек на кариерата си, само че стана състезателен шеф на клуба през новия сезон 2024-2025.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР