Най-успешният от действащите български треньори Станимир Стоилов ще използва времето

...
Най-успешният от действащите български треньори Станимир Стоилов ще използва времето
Коментари Харесай

Стоилов иска да навакса новостите в треньорството, докато води Казахстан

Най-успешният от настоящите български треньори Станимир Стоилов ще употребява времето като селекционер на Казахстан, с цел да си почине от натовареното ежедневни в клубния футбол и да натрупа пропуснатите познания в специалността.

В понеделник Казахстан ще играе контрола с България в Унгария. Това ще бъде втори мач за казахския тим под управлението на Стоилов, който в последните четири години водеше локалния първенец " Астана ".

В този интервал българският експерт изведе тим до четири следващи трофеи и до още два трофея - Купата и Суперкупата на Казахстан. Освен това отборът от Астана записа историческо присъединяване в групите на Шампионската лига, където реализира четири равенства в шестте си мача с " Атлетико " (Мадрид), " Бенфика " и " Галатасарай ". През този сезон " Астана " стана първият тим от Казахстан, който взе участие в евротурнирите през пролетта.

" По принцип повече обичам клубната работа, само че ot пет години не съм имал почивен ден. Нонстоп тренировки, лагери, пътувания, а когато съм почивката - селекция. Сега ще имам повече време да си изчистя главата. Това е добър интервал да презаредя. А и да се поогледам по международния футбол за някое неща. Някъде да отида да погледам и да науча нещо, да видя нещо ново, тъй като футболът се развива със страхотни темпото и към този момент изоставам от новите трендове. Трябва да се опитам още веднъж да заредя знанията, тъй като треньорите и футболистите се учим, до момента в който сме живи ", сподели Стоилов.

По думите му " в света няма доста места, където да се насочиш ", само че в огромните пет шампионати на Европа " постоянно има какво да научиш и да видиш ". " Но аз не предпочитам единствено клубове, които са топ. Мога дори да отида в български клубове, стига наличието ми да не е нежелано. "

Стоилов показа, че разновидностите пред него след напускането на " Астана " не са били доста. " Нямах такова предложение, върху което да се замисля дълго, от някой европейски тим да вземем за пример. Имах положителни оферти от финансова позиция, само че изборът не беше доста сложен. Във футбола в Казахстан се случиха промени и част от управлението са хората, които ме поканиха в " Астана ". "

 Стоилов желае да навакса новостите в треньорството, до момента в който води Казахстан
© LAP.bg

Той добави, че упоритостта му е да вдигне най-малко малко равнището на националния тим на Казахстан. " Това ще бъде персонален триумф за мен и моя щаб. Досега не сме били в клуб или тим, който да е бил любимец на европейската сцена - дали в евротурнирите, или при националните тимове. Амбицирани сме още веднъж от нулата да надграждаме. Никой не може да каже до каква степен ще стигнем. Не съм несъразмерен оптимист, само че не съм и черноглед. Реалист съм. Ако съумея да убедя играчите в това, което пожелаваме, и клубовете съумеят малко да вдигнат равнището, имаме шансове да се представим почтено. "

Казахстан нямаше победи в формален мач от две години, само че още в първия мач под управлението на Стоилов победи Унгария с 3:2. " Щастлив съм и съм удовлетворен най-много поради футболистите и хората в Казахстан, на които тази победа може да им донесе убеденост. След като за две години нямаш победа, с която да се гордееш, това може да е основата за начално развиване. Със сигурност ще има и пропадания. Не може тим, който е на 136-о място в света, да желае непрекъснато да бие и да се чакат от него огромни резултати. Ще опитаме да създадем по този начин, че да изглеждаме добре в квалификациите. "

Стоилов показа и усещанията си от националния тим, на който беше отпред в два интервала сред 2007 и 2010 година " Ако би трябвало да съм почтен, впечатлен съм от държанието на нашите футболисти (срещу Босна и Херцеговина), от желанието, което имаха, от експанзията, от техничните на моменти осъществявания, които сподели нашият тим. "

" Да, резултатът (0:1) не е подобен, какъвто се желае от България, само че като игра и държание тимът сподели едно доста, доста високо равнище. Познавам добре тима на Босна. Доскоро имах играч, който мъчно намира място в националния тим, а знам неговото равнище какъв брой е високо. Нашият тим би трябвало да се гордее с тази контрола. В момента резултатът не беше жизненоважен. След като победихме тимове като Швеция и Холандия, имаме мотиви за оптимизъм. Има път, който тимът би трябвало да извърви. За да стане това, би трябвало да се усъвършенства равнището на клубовете и на играчите, които са в чужбина. ", приключи Стоилов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР