Най-успешният италиански футболен отбор на европейската сцена Милан се превърна

...
Най-успешният италиански футболен отбор на европейската сцена Милан се превърна
Коментари Харесай

Легендарният Милан се превърна в пълен средняк

Най-успешният италиански футболен тим на европейската сцена Милан се трансформира в един напълно несъвършен клуб точно на своята 118-годишнина. Въпреки изхарчените 230 милиона евро за селекция това лято, обстановката в идния противник на Лудогорец в Лига Европа е скандална. Тимът потегли с огромната кошница това лято, като главната цел бе класиране за Шампионската лига, само че след селекцията тифозите даже мечтаеха за Скудето.

Такова сигурно няма да могат да видят през този сезон, ШЛ също е мираж, а по-притеснителното за тях е, че най-вероятно завръщането в евротурнирите след тригодишна пауза може да се окаже нещо краткотрайно и следващата година " росонерите " още веднъж да гледат европейските конфликти по тв приемника.

Поражението с 0:3 против Верона, един от клубовете с най-голяма омраза на Апенините с 18-кратните първенци на Италия, потвърди, че работата в клуба не е вярна. Цифрите приказват сами по себе си. В първите 17 кръга Милан има седем загуби, унижението на " Мараркантонио Бентегоди " е първо в Серия " А " под управлението на Дженаро Гатузо в калчото, до момента в който останалите шест бяха с Винченцо Монтела. С него отпред " червено-черните " отстъпиха против всичките шест противници, които са пред тях в класирането - Наполи 1:2, Ювентус 0:2, Интер 2:3, Рома 0:2, Лацио 1:4, Сампдория 0:2.

Този път шамарите пристигнаха от предпоследния в класирането, който преди няколко дни бе отвеян с 3:0 от " росонерите " на " Сан Сиро " в пряк осминафинален конфликт за Купата на Италия.

Фактите приказват, че Милан има седем победи, три равенства и седем загуби. Идеалните индикатори за клуб, който се бори за средата на класирането. Интересното е, че последния път, когато " червено-черните " имаха седем или повече провали след 17 кръга, беше през далечната 1981/1982 година. Тогава Милан има осем загуби до този кръг, като най-после изпада в Серия " Б ".

Освен това Милан има негативна голова разлика на този стадий 23:24. Въпреки, че на вратата е считаният за новия Джанлуиджи Буфон - Джанлуиджи Донарума, а също по този начин в защита играят считаният за най-силния бранител на Апенините през последните пет-шест години Леонардо Бонучи в тандем с един от най-перспективните на този пост на Ботуша - Алесио Романьоли. Двамата обаче са измежду най-големите разочарования в цялата Серия " А ", като някогашният защитник на Юве е любимец в цялото калчо. Едно от най-притеснителните неща е, че цели осем пъти Донарума е допускал два или повече голове във вратата си в шампионата, а два от тези пъти и по три - Интер и Верона, а един път даже четири - Лацио на " Олимпико ".

Единственият поврат през този сезон за отбора е против Аустрия Виена от 0:1 до 5:1 на " Сан Сиро " в групите на Лига Европа, което подсигурява първото място в групата. (б.а. Там пък хърватите от Риека два пъти вкараха по две попадения във вратата на " росонерите " )

Монтела бе махнат малко по-късно, а с идването на Гатузо неприятните резултати не се трансформираха. Пълният новобранец в шампионата Беневенто нямаше точка в първите 14 мача, като завоюва първата си против Милан (2:2), освен това влизайки в международния видеобмен за два дни, защото изравнителното попадение бе на вратаря Алберто Бриньони. До този миг " вещиците " не се бяха разписвали нито един път в историята си два пъти в един мач от Серия " А ", а забавното е, че купеният за 38 милиона евро нападател Андре Силва към момента няма гол в калчото, до момента в който стражът на последния в класирането има един.

Предпоследният Верона не бе вкарвал три гола от първи май предходната година против Виченца в Серия " Б ", а в този момент го стори във вратата на Милан.

С идването на легендата Гатузо от пет мача тимът позволи осем гола против борещите са за оставане в елита - Беневенто (2:2), Болоня (2:1) и Верона (0:3), както и против отпадналия в груповата фаза на Лига Европа - Риека (0:2). Единствено против сериозна част от запасите на Верона за Купата на Италия Милан резервира вратата си суха.

" Аз не съм Падре Пио, с цел да направя чудеса. Истината е, че когато допуснем гол, става цялостен безпорядък на терена в нашите редици ", разяснява Гатузо, от който се желае да трансферира своя темперамент и да ускори отбраната поради обстоятелството, че предходната година имаше най-хубавата защита във втория ешелон на Италия. Сега предстоят тежките мачове с Аталанта, Интер и Фиорентина през идващите 10 дни, а Сусо ще бъде осъден за два от тях.

Освен това УЕФА не има вяра в плана на новото управление на Милан, като най-вероятно ще наложи несъгласие на прехвърлянията за идващото лято, защото бе мощно нарушен финансовия феърплей през предишното лято.
Серия А 17 кръг, неделя 17 декември  Верона 3:0краен резулат  Милан
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР