Най-успешният играч в историята на “Мастърс Рони О’Съливан ще започне

...
Най-успешният играч в историята на “Мастърс Рони О’Съливан ще започне
Коментари Харесай

Ракетата и Джон Хигинс в действие на “Мастърс” днес

Най-успешният състезател в историята на “Мастърс ” Рони О’Съливан ще стартира похода си към рекордна осма купа през днешния ден от 15 часа против непрекъснато прогресиращия Люка Бресел.

Ракетата към този момент завоюва предходните два огромни шампионата с предложения през сезона в Хонконг и “Шампион на първенците ”, а е общоизвестно, че “Мастърс ” му е измежду обичаните съревнования.

Със седемте си трофеи О’Съливан е номер 1 във безконечната ранглиста, като Стивън Хендри е с 6. Марк Селби е с 3, само че той към този момент отпадна от шампионата след 2:6 от Хюсеин Вафей, а другояче хеттрик от купи имат още Клиф Торнбърн, Стив Дейвис и Пол Хънтър.

С изключение на гореспоменатите триумфи обаче сезонът не е измежду блестящите за Гения от Чигуел, само че почитателите му ще чакат той да бъде пределно окуражен да се показа на равнище в “Мастърс ”.

Бресел стигна до финала на Откритото състезание на Англия пред Коледа, където отстъпи на Марк Селби, а през акцията има още осминафинал в Шампионата на Обединеното кралство и в Откритото състезание на Северна Ирландия.

Рони води с 2:1 победи на Бресел, като последният им мач е на четвъртфиналите на English Open 2021 (5:1 за Ракетата), а триумфът на белгиеца е от четвъртфиналите на Шампионата на Китай през 2017-а с 5:4. Първият им двубой е от 2015-а в Откритото състезание на Китай, като тогава О’Съливан печели също с 5:1.

Победителят от този дуел ще играе с Марк Уилямс или Дейвид Гилбърт, които играят от 21 часа във вторник.

Джон Хигинс и Джак Лисовски се изправят един против различен от 21 часа довечера в дълго чакан конфликт от “Мастърс ”, тъй като последният им мач се трансформира в същински трилър. Вълшебника от Уишоу с 13:12 се наложи над по-младия си съперник в четвъртфиналите на Световното състезание, като двамата направиха общо 16 брейка над 50 точки.

Вероятно Хигинс ще бъде считан за любимец в тазвечершния дуел, въпреки че във връзка с моментната форма Лисовски може и да има леко преимущество. Англичанинът бе на косъм от това да стигне финала на Шампионата на Обединеното кралство през декември, само че позволи поврат в последния 11-ти фрейм против Марк Алън, макар че водеше с 59-16.

Хигинс води с 6:2 победи в предходните срещи с Лисовски, само че в случай че изключим трилъра в “Крусибъл ” предходната година, двамата последно са играли през 2019-а. Тогава е едната от двете победи на англичанина, а другата му е през 2018-а на China Open.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР