Най-ценният съвет на патриарх Неофит беше да можем да изслушваме

...
Най-ценният съвет на патриарх Неофит беше да можем да изслушваме
Коментари Харесай

С търпение, смирение и много любов Неофит обединяваше хората

Най-ценният съвет на патриарх Неофит беше да можем да изслушваме другия и тогава да се изкажем. Патриархът освен обединяваше облика на богослова и на църквата, само че и беше човек, който доста помагаше - знак и на пеещият дядо епископ. Това съобщи проф. Иван Иванов от православната черква в Рим.

" Дядо Неофит успяваше да чува, водеше богата дипломатическа активност и се съобразяваше с всички. Беше извънреден ерудит, духовно доста извисен човек. Аз бях първият иподякон, който той подстрига в параклиса на Богословския факултет за Въведение Богородично. Беше мой нравствен отец и изповедник дълги години и ми оказа помощ и ми отвори пътя към църквата. Призова ме да стана патриаршески дякон. С самообладание, примирение и доста обич обединяваше хората ", изясни той пред Нова.

" Срещнах Дядо Неофит още когато бяхме студенти. Беше от старшите преподаватели, които ни изпитваха като претенденти за Духовната академия. Впоследствие беше първият ни декан в Богословския факултет. Първият ми спомен с него беше от момента, когато бях минал сполучливо писмен изпит. Патриархът беше ръководител на комисията за устния изпит. Аз трябваше да давам отговор по тематиката за Моисей в Египет. Пристъпих с доста мощна религия ", спомни си духовникът.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР