Най-ценният капитал, за който се борят всички, е вниманието. Ако

...
Най-ценният капитал, за който се борят всички, е вниманието. Ако
Коментари Харесай

Вярвайте в себе си: Светослав Иванов за журналистиката

Най-ценният капитал, за който се борят всички, е вниманието. Ако сложим " Заешката дупка " от " Алиса в страната на чудесата " в софтуерния свят, терминът би описал метода, по който обществените мрежи завличат потребителите си, манипулирайки техните стандарти, страхове и страсти за те да прекарат пред екрана колкото се може повече време.

Тази прилика прави журналистът на bTV и водещ на знаковото обзорно настоящо предаване " 120 минути "  Светослав Иванов. Като един от новите членове на журито на конкурса Web Report, той споделя своята оценка за актуалните провокации пред чистата публицистика. 

Елитно жури от публицисти, измежду които водещият на „ 120 минути “ Светослав Иванов, ще отличи най-хубавите материали

На фона на измененията в осведомителната среда, измежду които да вземем за пример логаритмите на обществените мрежи, които потиснаха още повече новинарското наличие, ще следим завръщане към близкото минало във връзка с информацията - тоест ще стартира да се употребява все по-често посредством медиите и класическите форми - вести, разбори, журналистика, подтекст. 

Емоциите последователно ще правят отстъпка място на по-голямото изпитание да разбираш и осмисляш света към теб, смята Иванов. Той чака и рекламният бизнес също последователно да стартира да се завръща към класическите форми за реклама. 

Позитивно е и упованието му за бъдещето на публицистиката: " Около нас има толкоз мощни журналистически материали и хора, които не стопират да правят своята работа на доста високо равнище. Те са тук и са измежду нас, стига да не сме изгубили сетивата си да ценим труда им ". На младите сътрудници споделя, че в тази работа може да успееш " единствено в случай че главният движещ претекст е вътрешното задоволство и непрестанното търсене на правдивост ". Именно тогава съгласно Светослав Иванов нашата специалност се трансформира " в предопределение, източник на ентусиазъм и в това време - ризница и щит ".

На участниците в Web Report, които могат да изпращат материали до 30 април, водещият на " 120 минути " споделя:  " Вашата работа има значение. Бъдете горди с това, което вършиме, тъй като вие сте на международно равнище. България надалеч не е толкоз зле, колкото се пробват да ни втълпяват разнообразни политически играчи. Ако се огледате какво се случва с медиите в района към нас и даже в централна Европа, ще го осъзнаете ".  

Цялото изявление може да прочетете тук.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР