Най-ценната и същевременно актуална информация относно пребиваването в Австрия можете

...
Най-ценната и същевременно актуална информация относно пребиваването в Австрия можете
Коментари Харесай

Пребиваване в Австрия - какво трябва да знаем

Най-ценната и в същото време настояща информация по отношение на пребиваването в Австрия можете да намерите на формалния уебсайт на Министерство на външните работи, а нашата цел тук ще е само да ви срещнем с някои не толкоз известни за Австрия обстоятелства.

Когато планирате екскурзия до австрийската столица или до някои по-стари градове, е значимо да знаете, че точно поради старинната им архитектура те не наподобяват изключително приветливи есенно време, когато там постоянно вали и постройките наподобяват безусловно сивкави и подгизнали. Всички останали сезони крият своето обаяние, само че в случай че въпреки всичко не съответстват с проектите ви, не забравяйте, че 26-ти октомври е народен празник на Австрия.

Австрия постоянно е наричана полицейска страна и това изказване не трябва да е подценявано. Ако смятате да пътешествате из Алпийската страна с кола, внимавайте да не прекрачвате границата на позволената за придвижване скорост. В случай че употребявате градски превоз, то имайте поради, че той е в действителност прецизен и даже минута забавяне от ваша страна може да ви отдалечи от задачите ви. Глобите за всевъзможни нарушавания - от това, че сте били прекомерно шумни до това, че не сте съумели вярно да разделите по обозначените за задачата кофи боклука си, са в действителност солидни.

Австрийската кухня не може да ви предложи нещо кой знае какво, само че в случай че не сте вегетарианци, пробвайте другите специалитети, приготвени от конско месо, виенските наденички и изпечените свински ребърца. Не пропускайте да се насладите на капучиното, което произлиза точно от Австрия, както и на пухкавите кроасани.

 Живот в Австрия

Ние, българите, сме привикнали да можем да си напазаруваме това-онова от някое непрекъснато квартално магазинче. Е, не очаквайте сходно нещо в Австрия. Истинска необичайност е да срещнете денонощни магазини за цигари, кафе, нещо дребно за ядене или за пиянство. Късмет ще имате само по бензиностанциите. Дори огромните търговски вериги затварят много рано и не се учудвайте, в случай че не работят в неделя. Онези, които са си намерили такава работа в Австрия, сигурно се любуват.

Споменавайки магазините е добре да вметнем, че в случай че решите да си пазарувате облекла, до момента в който пребивавате в Австрия, би трябвало в действителност да дебнете за понижения, с цел да си коства. Имайте поради, че там освен модата е много по-различна, само че постоянно и размерите не дават отговор изцяло на европейските - в множеството случаи са по-големи. Задължително пробвайте дадена дреха преди да си я закупите. Номерата на обувките дават отговор на нашенските и там рядко има разминаване.

Като вземете поради тази, както и посочената от Министерство на външните работи информация по отношение на пътуването си до Австрия, то в действителност можете да прекарате прелестно там.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР