Най-титулуваният отбор във вътрешния шампионат на Франция Сент Етиен стигна

...
Най-титулуваният отбор във вътрешния шампионат на Франция Сент Етиен стигна
Коментари Харесай

Сент Етиен се спаси от загуба в самия край срещу новак

Най-титулуваният тим във вътрешния шампионат на Франция Сент Етиен стигна до тъждество против новака в Лига 1 Брест. Двата отбора завършиха при 1:1 на стадион "Жофроа Гишар ", като домакините могат да са удовлетворени от изхода, тъй като се избавиха от провалянето в последните минути.

Гостите поведоха в продължението на първото полувреме посредством Жюлиен Фосюрие. Малко преди последния съдийски сигнал Денис Буанга изравни и въпреки всичко зарадва почитателите на стадиона, спасявайки най-малко точката за отбора си.

Домакините потеглиха по-смело напред първоначално, само че направиха няколко съществени пропуща. Стефан Руфие и Жан-Юд Аолу с изстрели с глава от близка отдалеченост не съумяха да намерят задачата. В 28-та минута и Вахби Хазри изпусна страхотна опция за домакините.

В края на полувремето пристигнаха и минутите на Брест. В 41-та минута Самюел Грандсир откри ужасно топката, само че мощният му изстрел срещна гредата. При добавката топката стигна до Гаетан Шарбоние, само че и неговият изстрел не се трансформира в гол поради страхотна интервенция на вратаря.

В продължението на първата част гостите стигнаха и до преднината си. Тогава Матиа Отре направи страховит пробив и върна топката към точката за дузпата за Жюлиен Фосюрие, който беше безмилостен при осъществяването си - 1:0. При този резултат пристигна и почивката.

В началото на второто полувреме "зелените " потеглиха доста самоуверено напред и търсеха обрата. Денис Буанга редуваше пропуск след пропуск, а Мигел Трауко също направи пропуск в 78-та минута от страхотна позиция. Но обръчът се затягаше от ден на ден и повече.

И въпреки всичко се скъса в 83-та минута. Тогава след едно ужасно центриране в наказателното поле на Брест топката беше изчистена едва от бранител и в последна сметка се озова у Буанга, който първо не съумя да откри задачата след рикошет, само че при добавката към този момент беше безмилостен - 1:1.

Въпреки многото си пропуски, Буанга можеше да се трансформира в воин за Сент Етиен, когато в продължението на постоянното време засече ужасно центриране от Рияд Будебуз с глава, само че топката мина агонизиращо покрай гредата и излезе в навън. Така мачът приключи 1:1.

След тази развръзка Сент Етиен събра 4 точки и изпусна цялостния си актив от началото на сезона.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР