Най-типичният пример беше гласуването вчера на различните законопроекти за реформи

...
Най-типичният пример беше гласуването вчера на различните законопроекти за реформи
Коментари Харесай

Георги Ганев, ПП-ДБ: Категорично, ГЕРБ не спазват „джентълменското споразумение“

Най-типичният образец беше гласуването през вчерашния ден на другите законопроекти за промени в КПКОНПИ. Там без някакво пояснение и контакти или диалози, които да изяснят позициите на съответните политически сили, те просто си гласоподаваха техния закон – несъмнено, с наша поддръжка, тъй като ние сме съгласни с голяма част от него, само че те отхвърлиха да поддържат нашия с причини, които по никакъв начин не убедиха.

 

Според Ганев има забележителна доза единодушие всред съществени политически сили за главните параметри на бюджета.

 

„ Предполагам, че в процеса на бюджетирането и разискването, което следва преди приемане от Министерския съвет и след влизането в Народното събрание, другите политически сили ще имат известни искания, само че процедура до момента е показвала, че финансовото ведомство е успявало в огромна част да трансформират рамката на бюджета, тъй че тези искания да бъдат включени “, уточни финансистът.

 

По думите му редуциране на администрацията през 2023 година не се планува, само че в вероятност е неуместно при намаляващо население администрацията да се усилва.

„ Би трябвало да се съблюдава някаква съразмерност “, счита Ганев.

 

Чрез пенсиониране, а не уволнение, прецизиране на позициите и прекосяване на все по-електронно основано ръководство, тази численост (на чиновниците на администрацията – бел. ред.) би трябвало да стартира да понижава.

 

Относно 100%-овото прибиране на облагите от дивиденти за държавните предприятия Ганев разяснява, че „ това ще бъде неприятно до някаква степен “ за тези, които са осъществили големи облаги, само че няма да им сътвори сериозен проблем и няма да засегне финансовите им разноски, тъй като данъкът се пресмята след тяхното приспадане.

 

Финансистът уточни, че България би трябвало да вземе 4.582 милиарда лв. дълг, с цел да покрие недостига за 2023 година

 

По неговите думи 940 лева е реалистична минимална заплата от 1 януари 2024 г.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР