Най-тежкото наказание в българския закон - доживотен затвор без право

...
Най-тежкото наказание в българския закон - доживотен затвор без право
Коментари Харесай

Поискаха доживотен затвор за терористите от Сарафово

Най-тежкото наказване в българския закон - пожизнен затвор без право на подмяна, желае спецпрокуратурата за двамата терористи от летище "Сарафово ".
Делото за кървавия терористичен акт от 18 юли 2012 година е на край в профилирания съд.
В своята защита прокурор Евгения Щъркелова уточни многочислените свидетелски показания, че точно Мелиад Фара, Хасан ел Хадж Хасан и Мохамед ел Хюсейни са атентаторите, като Хюсейни е мъжът с дългата коса, който носи гърмежа и самичък се взривява.
При атентата починаха петима израелски туристи, водачът на рейса, които е трябвало да транспорти чужденците до хотели в Слънчев бряг, и самият Хюсейни, а близо 40 туристи и един български екскурзовод бяха ранени.
Прокурор Щъркелова уточни, че терористичният акт е сбъднат на 3 стадия. При първият стадий интензивният летен сезон е благоприятствал подготовката. Установено е, че атентаторите употребяват еднакъв маршрут - влизат през "Дунав мост " и отново напущат от там.
Вторият стадий е самата подготовка, като те не се познават авансово, само че имат моментни срещи. Третият стадий е самият гърмеж.
Установено е, че Хюсейни се е опитал да сложи раницата си в рейс №2, който е трябвало да вози израелските туристи, само че му е било попречено. Той се е намирал на към 80 см от транспортното средство. Установено е също близостта на тримата с военното формирование на "Хизбула ". Те поддържали дейни контакти с членове на организацията. В нея членували и техни родственици.
Припомняме, че двамата подсъдими Мелиад Фара и Хасан ел Хадж Хасан към момента се търсят посредством Интерпол. За момента тяхното местоположение не е открито. Те са с ливански генезис, като Мелиад Фара е с австралийски паспорт, а Хасан ел Хадж Хасан е с канадски паспорт.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР