Най-тежкият скандал за в историята на Европейския парламент, станал известен

...
Най-тежкият скандал за в историята на Европейския парламент, станал известен
Коментари Харесай

Скандалът "Катаргейт": Започва снемане на имунитета на четирима евродепутати 


Най-тежкият скандал за в историята на Европейския парламент, станал прочут с името " Катаргейт ", продължава да раздрусва Европа. Темата ще бъде акцент в актуалната пленарна сесия в Страсбург.

Започва процедура за снемането на имунитета на четирима европейски депутати, след отправено искане от белгийските управляващи и от Европейската прокуратура.

По време на тази сесия в Страсбург ще определен нов заместник-председател, който ще заеме мястото на задържаната гръцка депутатка Ева Кайли от Прогресивния алианс на социалистите и демократите. Сред претендентите за поста беше и българката Елена Йончева. Социалистите и демократите обаче поддържаха неин сътрудник от Люксембург.

Пред евродепутатите тази заран се изправя Улф Кристерсон, министър-председател на Швеция, която е ротационен ръководител на Съвета на Европейски Съюз през идващите шест месеца.

Приоритетите за този интервал са сигурност, конкурентоспособност, екологичен и енергиен преход, господство на закона.

Този следобяд депутатите ще обсъдят и опциите за наказателно следствие на съветски военни закононарушения в Украйна. Дебатът е разследване и на признатата резолюция през предишния ноември, която разгласи Русия за държава-спонсор на тероризма.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР