Най-тежкият период от пандемията от COVID-19 е зад гърба ни,

...
Най-тежкият период от пандемията от COVID-19 е зад гърба ни,
Коментари Харесай

Създателят на Астра Зенека: Не можем да ваксинираме всички на всеки 6 месеца

Най-тежкият интервал от пандемията от COVID-19 е зад тила ни, в бъдеще ще е належащо да се оправяме с следствията от ковид не посредством въвеждане на карантина или непрекъсната реваксинация, а посредством грижи за най-уязвимите групи от популацията. Това съобщи в изявление за английския вестник The Telegraph професор Андрю Полард, един от основателите на имунизацията против ковид AstraZeneca.

" Най-лошото несъмнено е зад нас. Трябва да преживеем зимата “, сподели Полард, който ръководи Съвместния комитет по имунизации и имунизации към Министерството на здравеопазването на Обединеното кралство.

" В избран миг обществото би трябвало да се отвори. Когато се отворим, ще има миг, в който ще има скок в инфекциите, заради което зимата може да не е най-хубавото време [за унищожаване на всички остарели ограничения] “, добави Полард, като означи, че сходно решение " би трябвало да бъде признато от политиците, а не от учените “.

Полард назова невъзможна задача да се реваксинира популацията против ковид на всеки шест месеца. " Знаем, че хората имат високи равнища на антитела в продължение на няколко месеца след третата доза от имунизацията, само че имаме потребност от повече данни, с цел да кажем по кое време и какъв брой постоянно тези уязвими хора ще се нуждаят от нови дози. Не можем да имунизираме всички на планетата на всеки 4-6 месеца. Това е нерационално и финансово невероятно. В бъдеще би трябвало да се съсредоточим върху уязвимите хора “, сподели професорът. В същото време той означи значимостта на битката с дезинформацията, която заобикаля тематиката за имунизациите.

" Дезинформацията крие опасности за живота на хората. Много е евентуално хората да са се разболели съществено и да са умряли заради дезинформация за имунизациите. Някои дезинформации идват съзнателно от тези, които се опълчват на имунизацията, до момента в който други са несъзнателен резултат от мнения на политици. Можем да кажем, че изказванията, направени в Европа, повлияха на хората в Африка “, разяснява Полард.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР