Най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража“ определи

...
Най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража“ определи
Коментари Харесай

Оставиха в ареста наркоразпространител от Разград

Най-тежката мярка за процесуална насила – „ задържане под стража “ дефинира Окръжният съд в Разград за 30-годишен мъж. Той е притеглен към наказателна отговорност за това, че на 23 януари в Разград държал за разпространяване високорисково наркотично вещество – марихуана с общо тегло 28,6 грама на стойност 572,00 лв., оповестиха от пресцентъра на правосъдната институция.

Обвиняемият и неговият бранител помолили съда за по-леката мярка за неотклонение „ домакински арест “. Запознавайки се със събраните доказателства и мненията на страните, правосъдният състав е решил, че въпреки досъдебното произвеждане да е в начална фаза, може да се направи съмнение за съпричастността на обвинения към действието.

Според магистратите е действителна, а не хипотетична, заплахата лицето да извърши друго закононарушение. Като причини съдът е изтъкнал приложената информация за съдимост на обвинения, високата социална заплаха на действията, свързани с държане и разпространяване на наркотични субстанции и обстоятелството, че той към този момент е осъждан за държане на наркотични субстанции и ръководство на моторно транспортно средство след приложимост на наркотични субстанции.

Реална е и заплахата да се укрие, защото живее и работи в Италия, като от време на време пътува, и е наясно по какъв начин може бързо да напусне страната в изискванията на омекотен пропускателен режим към страните – членки на Европейския съюз, показаха от правосъдната институция, представени от Българска телеграфна агенция.

Определението предстои на обжалване или митинг пред Апелативен съд – Варна.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР