Най-тежката мярка за неотклонение Задържане под стража“ определи за 22-годишния

...
Най-тежката мярка за неотклонение Задържане под стража“ определи за 22-годишния
Коментари Харесай

Нападналият с брадва сътрапезника си в Хасково иска пробация

Най-тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ дефинира за 22-годишния Гюнайдън Стоянов Хасковският областен съд, като почете настояването на прокуратурата. Гюнайдън е упрекнат в опит за съзнателно ликвидиране на 37-годишния Ахмед Ахмед.

На 12 ноември двамата почнали от обяд разгулен запой пред магазин в хасковския кв. „ Орфей “, който приключил със скандал и нападението. В 18 часа на тел. 112 е получен сигнал за сборичкване сред двама мъже. Пристигналият на място екип полицейски открил, че 37-годишният е със спукан череп. Установено е, че двамата се скарали по време на запоя. След интервенция на присъстващи абсурдът бил преустановен и нападателят си тръгнал. След малко време обаче, се върнал и още веднъж нападнал по-възрастния си сътрапезник с секира, която взел от вкъщи си и му нанесъл удара по главата в дясно, който предизвикал порезна рана и строшаване. Пострадалият е бил отведен в МБАЛ – Хасково с риск за живота.

По формираното досъдебно произвеждане е изработен оглед на местопроизшествието, разпитани са очевидци, изискани са писмени материали и е назначена съдебномедицинска експертиза.

От прокуратурата през днешния ден мотивираха настояването за непрекъснат арест с тежестта на закононарушението, за което законът планува наказване от най-малко 10 години затвор, доказателствата, че Гюнайдън го е направил и риска да се укрие или извърши друго закононарушение.

Служебният бранител на обвинения изиска по-леката мярка „ Домашен арест “ с причините, че 22-годишният не е бил осъждан, има добра характерност, непрекъснат адрес и е трудово зает.

В последната си дума пред съда Гюнайдън, който е роден в Хасково и не е фамилен, изиска наказване пробация. Той описа, че с Ахмед се познавали от към 2 години, както и че не помни за какво е зародил абсурдът сред тях. Призна, че са изпили огромно количество алкохол от над литър и няма мемоари за случилото се, за което обаче, съжалявал.

Определението на хасковския съд за наложената мярка може да бъде обжалвано в 3-дневен период.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР