Най-търсеният мафиотски бос в Италия Матео Месина Денаро, който бе

...
Най-търсеният мафиотски бос в Италия Матео Месина Денаро, който бе
Коментари Харесай

Най-търсеният мафиотски бос в Италия е в кома

Най-търсеният мафиотски необут в Италия Матео Месина Денаро, който бе хванат през януари, откакто се укриваше в продължение на 30 години, е в положение на необратима кома от петък, заяви ДПА, базирайки се на осведомителната организация АНСА.

Той страда от рак на дебело черво и съгласно лекарите му Месина Денаро няма да може да се възвърне. По негова молба ограниченията за поддържане на живота му са прекратени, оповестиха лекари от болничното заведение в централния италиански град Акуила. В началото на август 61-годишният мафиот претърпя интервенция на червата в болничното заведение „ Сан Салваторе “ в Акуила. Макар интервенцията да бе сполучлива, напредналият етап на рака на дебелото черво е довел до необратимо утежняване на здравословното му положение.

В петък той е получил забележителен кръвоизлив и малко по-късно е изпаднал в положение на необратима кома, заяви АНСА.

Българска телеграфна агенция напомня, че Матео Месина Денаро, наказаният началник на сицилианската мафия Коза Ностра, бе хванат от полицията през януари след бягство в продължение на три десетилетия. Босът на мафията, който дълго време бе считан за най-търсения дезертьор в Италия, бе хванат от профилирано полицейско поделение в клиника за лекуване на рак в Палермо, където се лекувал под подправено име.

Той е наказан задочно на пожизнен затвор за ролята си в серия от злокобни убийства и взривявания на коли бомби в Италия. Наред с другите закононарушения той е упрекнат за гърмежите на колите бомби през 1992 година, при които умират водещите прокурори, борещи се с мафията, Джовани Фалконе и Паоло Борселино, както и други.

Денаро е считан за непосредствен поддръжник на някогашните незаконни босове на мафията Бернардо Провенцано и Салваторе Риина.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР