Най-студената Коледа от 40 години — това ще е резултатът

...
Най-студената Коледа от 40 години — това ще е резултатът
Коментари Харесай

ЛЕДЕНА ЕПОХА: Най-студената Коледа от 40 години в САЩ

Най-студената Коледа от 40 години — това ще е резултатът от огромната зимна стихия „ Елиът ” в Съединените щати. Преминаващ леден фронт през Съединени американски щати обърка предпразничните проекти на американците, анулира хиляди полети и затрудни придвижването по заснежените пътища.

Необичайно студеното време ще засегне повече от 30 щата, в които живеят над 100 милиона души. Сняг и мраз ще има даже в топлите през зимата Тексас и Флорида.

Очаква се най-студените региони да посрещнат температури от минус 50 градуса по Целзий. Синоптици споделят, че това е стихия, каквато се случва един път на потомство.

Студеният въздух се движи през централните  щати на изток, като предизвестията за вятър и ниски температури засягат към 135 милиона души. В Монтана температурите паднаха до минус 46 градуса по Целзий. Училища и ски зони са затворени, а няколко хиляди клиенти са без ток.

В Де Мойн и Айова с вятъра температурите  се усещат като минус 38 градуса по Целзий. Тези температури вършат допустимо измръзването за по-малко от пет минути. 

В  Бъфало, Ню Йорк, синоптиците предвиждат изобилен сняг и вятър до 105 км/час, а Денвър в означават минус 31 градуса по Целзий, най-студеният ден от 32 години насам.

В момента в региона на Чикаго вали сняг,  температурата е минус 18 градуса по Целзий, само че с вятъра се усеща като минус 31 градуса, а термометърът продължава да слиза надолу. За на следващия ден прогнозата на метеоролозите е, че ще бъде още по-студено.  

Приютите за бездомни са претъпкани. В Канзас Сити, щата Мисури, един човек е умрял откакто колата му се е прекатурна в ледена река.

Вчера повече от 2156  полета — вътрешни или интернационалните към или отвън Съединени американски щати, не се осъществиха. За през днешния ден са анулирани авансово още 1576 полета. Летищата в Чикаго и Денвър към този момент регистрират най-вече анулирани полети.

Ще бъде затруднено напредването и по пътищата. Това ще обърка проектите на милиони хора, планиращи пътешестване за празниците.

„ Моля ви, вземете тази стихия насериозно. Не зная дали началниците ви ще ви пуснат, само че в случай че ще пътувате — тръгнете още в този момент. Аз към този момент освободих всички чиновници от моя екип, които възнамеряваха да пътуват на следващия ден или довечера. Ако не съумеят да изпреварят бурята, няма да пътуват въобще ”, предизвести американският президент Джо Байдън.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР