Най-страшното определено е зад гърба ни. Това каза за ситуацията

...
Най-страшното определено е зад гърба ни. Това каза за ситуацията
Коментари Харесай

Проф. Христова каза какво ще стане с коронавируса в бъдеще

Най-страшното несъмнено е зад тила ни. Това сподели за обстановката с ковид шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Ива Христова.

„ Ние се променихме по отношение на вируса, той се промени по отношение на натиска на нашата имунна система. Оттук насетне ни чакат по-леки вълни”, предвижда още тя.

Имаме заболеваемост от 250 на 100 000 души. Такава имахме при започване на 5-тата вълна. Тези стойности въпреки и ниски, не са толкоз ниски колкото имахме юли - август. Вирусът е към момента измежду нас и маската е най-простото нещо да се предпазим като сме на публично място, съобщи Ива Христова в ефира на Нова телевизия.

Що се отнася до грипа, то тя съобщи, че грипът е малко позакъснял. През март месец имаме толкоз случаи, колкото през януари и февруари, ще забележим какъв брой ще са през април, сподели проф. Христова.

По думите ѝ имаме едно ниско равнище на предотвратяване след преболедуване на Омикрон. В България ще може да се поставя 4-та доза откакто Европейски Съюз позволи, съобщи Христова.

На въпрос дали септември месец може да има нова вълна, тя съобщи, че е прекомерно евентуално със захлаждането на времето да има нова вълна. " При всички случаи тя ще е много по-лека. Вирусът не ни хваща неподготвени, огромна част от хората имат имунитет, дали посредством имунизиране или преболедуване, само че имунната ни система не е неподготвена ", изясни още експертът.

Според нея оттук насетне ни чакат по-леки разновидности на ковид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР