Най-страшното нещо, когато излязоха санкциите по „Магнитски“, бяха 64-те фирми.

...
Най-страшното нещо, когато излязоха санкциите по „Магнитски“, бяха 64-те фирми.
Коментари Харесай

Асен Василев: Проверява се майката на Пеевски

Най-страшното нещо, когато излязоха глобите по „ Магнитски “, бяха 64-те компании. Това евентуално можеше да болести цялата стопанска система. Това нещо можеше да пламне. Тогава нямаше по какъв начин да се предприеме нещо, което да спре тази болест. Правителството направи доста стеснен прочит. Ограничи се листата от лица, тъй че държавните сдружения да не си партнират с тези компании и да не пламнат и те.

Кризата в този момент не е толкоз остра. Създава се една нестабилност на системата и мъчно може да се отдели здравото от болното.

Национална агенция за приходите вършат проект на събираемостта на седмична база. Ние заварихме събираемост, колкото е проектът. В момента има събираемост, която изпреварва проекта. Няколко фактора има - стопанската система се развива добре. Вторият фактор е преориентираме работата на Национална агенция за приходите да работи с огромни компании. Трето, Национална агенция за приходите вършат инспекции на огромните касови наличия. Започна дейна работа с компаниите, които дължат пари. Някои от тях внесоха пари в бюджета. Към края на годината ще има милиард повече доходи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР