Най-страшното на този вид закана е това, че г-н Гешев

...
Най-страшното на този вид закана е това, че г-н Гешев
Коментари Харесай

Адв. Генади Дишев: Иван Гешев олицетворява репресивния апарат на тази държава

Най-страшното на този тип закана е това, че господин Гешев въплъщава репресивния уред на тази страна, дружно с репресивните служби и ДАНС. Когато този човек се изправи и ти каже „ внимавай в картинката “, това е опасност. Убеждението, че този избор е превдварително решен дава самочувствие на Иван Гешев.
Това сподели юрист Генади Дишев в предаването " Честно казано с Люба Кулезич " по телевизия Евроком. Припомняме, че брачната половинка му, членът на Висш съдебен съвет Атанаска Дишева, по време на второто гласоподаване по процедурата за избор на основен прокурор бе застрашена от претендента Иван Гешев, а по-късно брачният партньор й бе разясняват от председателсващия съвещанието министър на правораздаването Данаил Кирилов. Дишева е един от четиримата членове на Висш съдебен съвет, които гласоподаваха срещу Гешев

Адвокат Дишев дефинира като неуместно и жалко това което се случи. Коментарът за партийната ми принадлежност наподобява на израза „ Нека да те обвинят за сестра ти, а ти обяснявай, че нямаш сестра “. Явно разбирането на господин Данаил Кирилов за кариерно израстване минават през концепцията за партийната принадлежност.

Не сме обсъждали със брачната половинка ми какво ще се случи, тя единствено ми сподели какво счита да направи. Разбира се, че я поддържах.

По моето усещане, гледах протичащото се във Висш съдебен съвет като правист, не като брачен партньор, господин Гешев даваше уклончиви отговори и се оплете в нещата, които не бяха по сюжет.

Във връзка със опасността към Атанаска Дишева брачният партньор й завяи, че криворазбраното възприятие за комизъм може да се разбере друго. " Г-н Гешев се изправя над нея в коридора, където няма камери, а не в залата. Тя бе негов главен съперник, тъй като причините и въпросите й провокираха тези реакции. Така както аз слушам думите му, те звучат като „ затваряй си устата, напусни правосъдната система “. Защо не прояви това възприятие за комизъм в залата, при въпросите? Направи го единствено когато сподели на госпожа Керелска „ Кажете какво да направя, с цел да ви направя щастлива? “, разяснява още Дишев.

Далеч съм от мисълта да давам препоръки на президента Румен Радев за назначението на Иван Гешев. Който и избор да направи, той ще носи отговорността за това. Тези които гласоподаваха във Висш съдебен съвет също ще носят отговорност. Прави ли ви усещане, че единствено имената на тези, които гласоподаваха срещу се загатват. Всички други останаха в някаква маса, която поддържа процедурата.

Относно офанзивите, че фамилията им живее непозволено във ведомствено жилище на Висш съдебен съвет, че натрупат лихви от банкови влогове и имат парцели във Варна, Генади Дишев изясни, че банките нормално ви таксува, че държиш парите си в нея и не може да се приказва за облаги от лихви. Ведомственото жилище е обещано чартърен на държавен чиновник по съответните правилника, съгласно които са уредени наемите и ставките. „ Това е една добра държавна политика, която пази държавните чиновници, от това да бъдат корумпирани – обезпечава им естествени условия за живот, с цел да си правят съзнателно работата. Това вършат доста частни компании. “, сподели още Дишев.

По думите му, има празни такива жилища и не е правилно, че има дефицит. Той изясни, че фамилията от дълго време не живее там, само че следените медии не ги интересува истината и добави: „ Тях ги интересуват подозренията. Тях ги интересува за какво някой живее някъде, за което може да бъде оплют. “

В съда е цялостно с хора, които ползват правилата си за право. Съдиите са положителни, само че системата е неприятна. В прокуратурата евентуално е същото. Разликата сред съда и прокуратурата е метода на организация. Съдът се води от правото и върховенството на закона, прокуратурата е военизирана организация, в която основен водач е основния прокурор.

Не знам по какъв начин брачната половинка ми може да се защищити от такива нападки, тъй като не съм углавен юрист. Според мен тя прави най-правилното, основава се на закона и на истината, няма по-по мощно от това.

В края на диалога Генади Дишев показа, че бракът със брачната половинка му е повече от 30 години и счита за почтено да се пази истината.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР