Най-страшната нощ в Косово след войната - така британският посланик

...
Най-страшната нощ в Косово след войната - така британският посланик
Коментари Харесай

Британският посланик в Прищина за събитията в парламента: Най-страшната нощ в Косово след войната

Най-страшната нощ в Косово след войната - по този начин английският дипломат в Прищина Рори О`Конъл е оценил, съгласно сръбската национална телевизия РТС, снощните опити в косовския парламент за смяна или напряко анулация на закона за основаването на специфичния съд за военните закононарушения на някогашната Армия за избавление на Косово.

До гласоподаване на самодейността на 43-ма депутати от ръководещата коалиция не се стигна поради липса на кворум. Белград реагира остро, като министърът на защитата на Сърбия Александър Вулин заплаши с преустановяване на договарянията за нормализация на връзките с Прищина.

Косовският министър председател Рамуш Харадинай разяснява сбито, че държавното управление ще е длъжно да се съобрази с каквото и решение да вземе Народното събрание.

Специалният съд се оглавява от българския магистрат Екатерина Трендафилова и е основан в Хага. Косовският президент, министър председател и ръководител на Народното събрание са някогашни командири от Армията за избавление на Косово. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР