Най-старата мечта на габровци - тунелът под връх Шипка, е

...
Най-старата мечта на габровци - тунелът под връх Шипка, е
Коментари Харесай

Водачът на ИТН за Габрово Деляна Иванова: Направихме много за тунела под Шипка

Най-старата фантазия на габровци - тунелът под връх Шипка, е тематика, която доста политици в годините се пробват да придвижат, само че в този момент стана допустимо и се преодоля значима стъпка към реализирането й – сключване на контракт за планиране и създаване на оборудването. Това съобщи лидерът на листата на „ ИТН “ за Габрово Деляна Иванова, която бе зам.-министър на районното развиване в екипа на Гроздан Караджов. „ С това главните компликации са преодолени и скоро ще можем бързо и комфортно да се движим по оста север-юг “, уточни Деляна Иванова по време на показване на кандидат-депутатската листа на Има Такъв Народ за Габрово.

„ За да бъде обезпечено непрестанно водоподаване на Севлиево, за последните шест месеца е обезпечено финансиране за водния цикъл на града и довеждащ тръбопровод посредством стратегия околна среда, финансиране с народен бюджет на общински план за непокритата част от европейското финансиране, и финансова поддръжка за ВиК - Габрово, с цел да може инвестицията да бъде изпълнена допустимо най-рано “, напомни Деляна Иванова. И добави: „ Направени са и първи стъпки към превъзмогване на мътността на водата на Трявна. За поддръжка на ВиК сдруженията и недопускане на нарастване на цената водата или финансов колапс на сдруженията, бяха обезпечени дотации за бранша до края на м. април за компенсиране на увеличената цена на електрическата енергия “.

„ Предстои дълъг път, който би трябвало да бъде извървян на дребни стъпки. Спешната права е тази на ограничение на инфлацията, ограничения за справяне с обедняването, обезпечаване на топлота за зимата “, сподели още по време на събитието лидерът на листата на Има Такъв Народ за Габрово. „ Дългият път, е пътят на развиването, на основаване и възстановяване на инфраструктурата, на цифровизация на процесите и на опростяване на процедурите, на образованието и развиването на младежта. Само по този начин ще създадем условия за предприемачески интерес и нова добавена стойност на района. Благоприятна бизнес и обществена среда, транспортна съгласуваност и обучение е единственият метод към ограничение на обезлюдяването и основаване на резистентен модел на развиване и финансова непоклатимост “, сподели още Деляна Иванова. След нея претенденти за депутати за Габрово от „ ИТН “ са Александър Рашев - юрист, Светослав Маринов - бизнесмен, Благовеста Димитрова – управител в туризма, Ива Тодорова - икономист, Стефан Михнев - координатор на Има Такъв Народ в община Трявна, и Любомир Банев-финансист.

Зам.-председателят на Има Такъв Народ Тошко Йорданов поздрави симпатизантите и членовете на ИТН в района и прикани всички да гласоподават с номер 19 в интегралната бюлетина на 2 октомври.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР