Най-старата човешка ДНК, открита до момента в света, принадлежи на

...
Най-старата човешка ДНК, открита до момента в света, принадлежи на
Коментари Харесай

Откриха най-древната ДНК в света

Най-старата човешка ДНК, открита досега в света, принадлежи на жена, живяла на територията на днешна Чехия преди 45 хиляди години. Откритието е направено при разбор на черепа ѝ от откриватели от Института за просвета за човешката история Макс Планк в Германия, а публикацията с резултатите от изследването е оповестена в списание Nature Ecology and Evolution.

То демонстрира, че дамата принадлежи към първата група на Homo Sapiens, която мигрира в Европа от Африка. Предполага се, че неандерталците са нейни предшественици от пето или шесто потомство. 

Според създателите на проучването ДНК-то на тази жена не се среща при хора, живели по-късно на територията на Европа или Азия. " Доста завладяващо е, че най-ранните модерни хора в Европа в последна сметка не са оживели и преуспели! ", споделя Йоханес Краузе, старши създател на проучването.

Според учените това изобретение удостоверява обстоятелството, че представители на актуалния човешки тип са живели един до друг с неандерталците дълго време, които изчезват преди 40 хиляди години. Това сочи освен тяхната ДНК, само че и белезите на обща просвета като декорации от зъбите на животни да вземем за пример, които са правени и от неандерталци.

По-рано интернационален екип от откриватели откри, че неандерталците, най-близките изчезнали човешки родственици, са имали способността да възприемат и възпроизвеждат човешката тирада.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР