Най-спряганото име за нов шеф на СДВР е Любомир Николов,

...
Най-спряганото име за нов шеф на СДВР е Любомир Николов,
Коментари Харесай

Най-спряганото име за нов шеф на СДВР е Любомир Николов

Най-спряганото име за нов началник на Столична дирекция на вътрешните работи е Любомир Николов, заяви бТВ, базирайки се на свои източници.

Шефът на Столична дирекция на вътрешните работи - Калоян Милтенов подаде документи преди два дни за овакантяване на поста.

Вътрешният министър Калин Стоянов сподели, че Милтенов е експерт и ще направи всичко допустимо да го задържи в системата.

На негово място пък ще застане " прочут човек от системата ", който няма да е изненада за никого, сподели още министърът и добави, чу името му най-вероятно ще стане ясно другата седмица.

Самият Любомир Николов до този миг е зам.-шеф на ГДБОП.

Още няма публична информация за това кой ще бъде новият началник на Столична дирекция на вътрешните работи.

Преди ден Министерство на вътрешните работи се отхвърли от предопределение в " Гранична полиция " поради заплаха от скандал. В петък сутринта бе обявено, че дирекцията ще се управлява от зам.-шефа на Столична дирекция на вътрешните работи Антон Златанов. Той е дълготраен началник на звеното за защита на всеобщите мероприятия, т.е. футболни мачове, митинги и така нататък

По време на гражданското неодобрение през лятото на 2020 година точно служителите на реда от Столична дирекция на вътрешните работи бяха на първа линия в защита на държавното управление на Бойко Борисов. Имаше няколко скандални случая на експанзия против протестиращи. Най-бруталният бе на 2 септември, когато група младежи бяха завлечени зад колоните на Министерския съвет и пребити, до момента в който са вързани с белезници.

И до през днешния ден нито един служител на реда не е наказан поради побоя против тях. Нещо повече, още през 2020 година Министерство на вътрешните работи разгласи, че няма данни за полицейско принуждение. Едва след промяната на държавното управление в общественото пространство бяха пуснати записите от охранителните камери на постройката на Министерския съвет. На тях ясно се вижда по какъв начин задържаните са влачени и бити.

След като тези събития бяха припомнени, Министерство на вътрешните работи пусна второ известие. В него се декларира, че Златанов самичък е отказал назначението по " персонални съображения ", припомня " Медиапул ".

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР