Най-смелите мечти стават реалност в тези четири места у нас.

...
Най-смелите мечти стават реалност в тези четири места у нас.
Коментари Харесай

Има 4 места в България, където стават истински чудеса

Най-смелите фантазии стават действителност в тези четири места у нас. И това го потвърждават хиляди хора, които към този момент са осъществили това, което им се е коствало неосъществим идеал.

На тези места се сбъдват и най-съкровените стремежи.

За невероятните качества на Преподобна Стойна споделя още баба Ванга.
Счита се, че тя е предшественичка на великата петричка ясновидка.



Двете са се познавали и уважавали. Пророчицата от Рупите се е прекланяла пред нея.
Лечителката е прекарала 30 години от живота си в село Златолист, близо до енергийното место Рупите.

Молбите на хората се извършват и те намират избавление от проблемите си в последния дом на Преподобна Стойна-храма на Златолист.

Той е издигнат още преди IX-ти век, по тракийско време. Носи името на Свети Георги и съгласно вярващите чудото витае там и до през днешния ден.

Златолист е малко селце, сгушено в Санданско-Петричката долина, на 32 км от Сандански. За да се стигне до селото, се минава през село Катунци. Пътят към Златолист не се предлага за ниски коли, защото тук-там липсва асфалт.

През 18 – 19 век в село Златолист се развива железодобивната промишленост, транспортира се руда и обработено и необработено желязо. През 1891 година Георги Стрезов ( преподавател в Битоля и приключил право в Женева с дисертация „ Вмешателството и Балканите ”) написа за селото:

„ Суха Сушица, село на 1 час път от Мелник. Сградено по хълмове на едно дере. Мнозина в това село си минуват с обръчи за бъчви и каци, които продават в Мелник. Стават и овощия. Църква „ Св. Георги “, гръцка. 40 къщи българе ”.

Днес в село Златолист живеят 7-8 души, само че целогодишно и най-много през топлите месеци се посещава от хиляди български и задгранични туристи. Главната забележителност е църквата „ Свети Георги ”. Храмът е издигнат през 1857 година.



Изрисуван е през 1876 година от Теофил Минов, който по това време е на 11 години. Стенописите са странни и нетипични за една черква. На едната стена се вижда гола жена и демон с арбалет.

Досега в никакъв случай не е откриван подобен стенна живопис. На друга пък се вижда демон, впрегнал човек в каруца. Също по този начин има и изобразен светец с глава на кон.

Второто от четирите чудодейни места, изпълняващи стремежи, е криптата в Руската черква в София. Там е заровен архиепископ Серафим.



Според историята светецът желал да чува молбите на хората посредством писма.

За това стотици хора идват в дребната крипта. И слагат писмата си със съкровените стремежи в кутия, до гроба на дядо Серафим. От храма твърдят, чи никой не ги чете, а след това се изгарят.

Хиляди са намерили своето излекуване, откакто са поискали това от светеца в писмен тип. Има и значително случаи, че дами забременяват, откакто са помолили светеца.

Eто и свидетелства на хора за чудеса, които са им се случили, откакто са се молили на Серафим Соболев:

Съпругата на доктор К. Я. от Нова Загора – Р. се разболяла от рак на стомаха. Мъжът й, като доктор, се погрижил да й бъдат направени всички проучвания и след слагането на диагнозата я изпратил на интервенция в столицата.

Като пристигнала в София, Р. първо отишла на гроба на Владика Серафим, който още преди този момент надълбоко почитала, и горещо му се помолила интервенцията да мине наред.

След това постъпила в болница. Преди самата интервенция още веднъж й били направени всички проучвания. И какво се оказало? Оказало се, че няма никакъв рак!

Щастливата жена излязла от болничното заведение и на първо място побързала да благодари на своя дивен доктор епископ Серафим.

Една жена, водач на такси, дълги години нямала деца. Веднъж й се присънило, че в колата й лежи бебе и плаче. Тя недоумявала от кое място се е появило това дете. Изведнъж в съня си чува отговор: „ От улица Цар Освободител 3 ”.

Сутринта дамата с интерес отишла да види какво има на този адрес. Като влезнала в църквата, тя разказала своя чудноват сън на църковните чиновници, които я посъветвали да се помоли на гроба на архиепископ Серафим.

Скоро й се родило дете и дамата популяризирала Бог и епископ Серафим.

Ето какво споделя един хорист от съветската черква, И. И.: „ Веднъж се молех в гробницата на архиепископ Серафим. Влезе една стара жена, умна на тип. Тя описа, че през 1988 година в устата й се появила издутина, която бързо почнала да пораства.



Скоро почнала да приказва мъчно и не можела да се храни, като освен това изпитвала мощни болки. Обръщала се за помощ към разнообразни доктори, един от тях бил неин прочут професор-онколог.

След прегледа той искрено й споделил, че има скоропостижен рак на езика и медицината към този момент е безсилна да й помогне, защото заболяването е напреднала: ракът се е популяризирал в съвсем цялата джука празнина.

Нещастната жена, която в миналото, още в родния си град Пловдив, била слушала за невероятните случаи на излекуване на гробницата на Владика Серафим, почнала всеки ден да върви в съветската черква и дълго да се моли на гроба му.

На шестия ден стояла сама в криптата. Неочаквано чула глас: „ Потопи свещичката, която държиш в ръката си, в кандилцето над мен и помажи болното място с елея ”.

Обзета от учудване и наслада от този дивен отговор на молитвата й, болната изпълнила всичко, което й било казано. За нейно огромно учудване, непоносимата болежка незабавно престанала.

През идващите дни тя траяла да помазва болното място; туморът последователно почнал да понижава и след седмица изцяло липсващ!

Болната отишла при своя професор. След прегледа той, разчувствуван, почнал да я моли да му каже с какво се е лекувала и кой я е излекувал. Тогава дамата в детайли му разказала всичко, което се случило с нея.

Докторът й дал отговор, че тя е намерила най-правилния метод на лекуване и радостно възкликнал: „ Слава на Бога и светия епископ Серафим! ”.

В Рилският манастир хора от близо и надалеч идват с най-смелите си стремежи и ги споделят пред Свети Иван Рилски, наименуван Чудотворец.



Светецът е живял високо в планината към 876 година и до гроба му се стига посредством стеснен проход.

Според поверието, в случай че успееш да се промушиш през тесния каменен тунел, значи Бог е чул молитвите ти. И даже най-непостижимата ти фантазия ще се извърши.

Вълшебното езерце в пещерата Леденика също извършва дръзки фантазии. То се намира в края на един от тунелите. Водата лекува и извършва фантазии. Стига да потопиш ръцете си в нея, гласи поверието.



Ако имате съкровено предпочитание или фантазия, може да се възползвате от чудодейната мощ на дребното езерце. Достатъчно е единствено да се отбиете до античната пещера, където с изключение на да си пожелаете нещо, може и да се насладите и на естествените забележителности.

Източник: pochivka.blitz.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР