Най-смъртоносните смогове в историята От януари плащаме милиони глоби за

...
Най-смъртоносните смогове в историята От януари плащаме милиони глоби за
Коментари Харесай

За десет месеца РИОСВ наложи санкции за 151 000 лв.

Най-смъртоносните смогове в историята От януари плащаме милиони санкции за мръсния въздух Трови ли ни промишлеността - 23 сдружения са под контрол Мръсен въздух, дръжте децата вътре

Малко над 151 хиляди лв. са събрани от Регионална инспекция за опазване на околната среда за първите 10 месеца на годината от наказания по Закона за запазване на околната среда и поради неспазване на избраните в разрешителните емисионни правила. В главната си част парите отиват по сметките на общините, на чиято територия се намират глобените предприятия.

Ако обаче против България бъде задействана наказателна процедура със съответните санкции от Съда на Европейския съюз в Люксембург, това може да се промени и средствата да се събират в единна сметка за покриване на глобите. Нормално е българските институции и общини, които години наред не са подхванали действителни дейности за разрешаването на казуса, да имат отношение и към наказването от Европейска комисия, разясняват специалистите.

При неплащане на санкциите в период у нас длъжниците се предават на Национална агенция за приходите. По тази линия събраните пари от данъчните в интерес на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив са още над 65 000 лв..

От наказателни постановления на юридически лица и еднолични търговци и санкции на физически лица за нарушение на наредбите на Закон за опазване на околната среда и другите секторни закони постъпилите суми са над 180 хиляди лв..

Отчет за контролната активност на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив през месец януари и февруари 2018 година сочи, че за открито несъблюдение на условия в издадени сложни разрешителни от Регионална инспекция за опазване на околната среда са наложени наказания на операторите на инсталациите в общ размер от 30 000 лева - на „ КЦМ “ АД, гр. Пловдив (10 000 лева.), на „ Монди Стамболийски “ ЕАД, гр. Стамболийски (20 000 лева.)
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР