Най-скромният милионер в България! Така наричат Ванга в Русия. Сензационно

...
Най-скромният милионер в България! Така наричат Ванга в Русия. Сензационно
Коментари Харесай

Руско разследване: Ванга спечелила над $25 милиона

" Най-скромният милионер в България! " Така назовават Ванга в Русия. Сензационно тв следствие на братушките приказва намерено по най-неприятната тематика приживе на Ванга - парите. Ако до момента сте слушали истории за милион или два, пригответе се за доста по-шокираща сума. 25 милиона $ е съумяла да остави след себе си петричката пророчица, твърди съветското следствие.

Скандалният филм със заглавието " Милионите на Ванга " стартира с края на пророчицата - август 1996 година Десетки хиляди, отпред с президента доктор Желю Желев, целият министерски кабинет, ръководителят на Народното събрание, основният прокурор на републиката, доста депутати, непознати дипломати, създатели, както и едри предприемачи са неутешими в Рупите на 40-градусова горещина. Жени и старци припадат, няма въздух. Ванга умира.

След гибелта й стартира същинската война за наследството на пророчицата, която мнозина смятат за същинска светица. " Истината е, че е била милионерка - злато, кеш, солидни банков сметки, които оставя след себе си. Но къде отива имането, към което всички протягат ръка? ", пита задграничното следствие.

" Наследството на Ванга е 25 милиона $ ", отсича Людмила Ким, съветската лечителка, ясновидка и близка другарка на Вангелия.

При бруталната инфлация и финансовия колапс на 90-те години създателите преизчисляват сумата на 37 милиарда деноминирани лв.. " Но от кое място у селската гледачка сходно баснословно благосъстояние? ", питат се проверяващите. Откриват, че за съвсем 6 десетилетия гадание Ванга е помогнала на 1 милион индивида. Входът за българи е по 10 лв., а дневно са минавали не по-малко от 30 индивида, може и двойно повече.

За чужденци таксата е напълно друга. По 50 $. Тези такси, 10 лева за българите и 50 $ за чужденците, са минимални. Всеки дава колкото може и по тази причина финансовият поток е съвсем неосъществим за следене и осчетоводяване. На архивен кадър във кино лентата се вижда по какъв начин на пророчица й дават 500 $. " И потъват в бездънния джоб ", означават съветските създатели.

Бизнесмени и политици дават най-вече, носят пачки за съвет. " Най-много дал циганският барон Цветелин Кънчев - милион и половина дойче марки ", твърди следствието. Самият Кънчев признава, че е дал баснословната сума на Ванга. Тя излекувала най-голямата му щерка от неплодородие и по този метод го дарила с продължение на рода.

Но не всичко остава в къщата и сметките на Ванга. За негативно време в бюджета влизат 9 милиона $, които бързо се влагат назад в региона. Строят се пътища, хотели, гостилници, вили, усъвършенства се достъпът до туристическите забележителности и регионът процъфтява. Дали, в случай че Ванга живееше край Враца, нямаше Северозападът в този момент да е в по-добро икономическо положение?

България печели минимум 100 милиона $ около Ванга, акцентират братушките.

Къде отиват обаче персоналните благосъстояния на пророчицата, това е огромният въпрос. Официалното завещание на Вангелия е изрично. " Завещавам всичко на българската страна ", написа вътре. Вместо автограф, защото ясновидката не може да написа, има пръстов отпечатък от палеца й, написа " България Днес ".

" И за никой не остана копейка ", акцентира следствието. " За наследниците този документ е подправен и е инсценировка на държавното управление, което желае да резервира всичко за себе си ", твърди съветският юрист Тимур.

За наследниците (трите деца на сестра й Любка) благосъстоянието на Ванга е задоволително огромно, че да се сборят с между тях и с страната.

Според кино лентата няколко милиона от имането на Ванга изчезват със аероплан в Съединени американски щати с някогашния прокурор на Петрич и неин " осиновен " наследник Димитър Вълчев, който ръководи фонда през 1996 година, и Емануил Деведжиев, кмет на Мелник по това време, обвързван с тайните служби. А останалите пари? Те изчезват безследно, като че ли в никакъв случай не ги е имало. Може би самата Ванга избира да е по този начин.

" Злато ли ке пиете, когато свърши водата? ", горчиво пита Ванга приживе.

Димитър Наполеонов, първият ръководител на фондация " Ванга ", разкрива шокираща атмосфера в къщата на пророчицата.

" Който беше покрай Ванга, се възползваше от това. Най-много я грабеха обаче роднините й. Защо някой не вземе да ревизира в действителност къде са й валутните книжки. Ванга имаше три книжки, в левовата имаше най-малко 12 милиона и нещо. Те отидоха в страната, а другите, марките и доларите, къде са? Никой не знае! А след това се крадеше и от парите на фондацията... ", печален е Наполеонов.

" Много му се поверявам на Димитър ", постоянно повтаря баба Ванга. В случая не приказва за брачна половинка си, а за Митко, сина й. Тъй като Вангелия и Димитър нямат свои деца, тя желае да осинови Митко, както по-рано е осиновила Венета. Петричката пророчица по този начин и не сколасва да оформи формалните документи. И въпреки да смята Митко Вълчев за собствен наследник, в очите на закона той не е подобен.

Известно е, че Ванга е сътрудничила на секретните служби. " Но не просто им е давала препоръки, а напълно е направлявала дейности им ", означават руснаците.

64 подслушвателни устройства в стената, където Ванга посреща нуждаещите се, са открити след гибелта й. Всичко е записано и непокътнато.

" Тия моите жива желаят да ме изядат! ", оплаква се Ванга. Тя " виждала " по какъв начин я крадат околните й, само че мълчала. Усещала по какъв начин сестра й Любка взема парите от масата и ги крие зад дивана, само че не се обаждала.

" Окончателната раздяла сред Ванга и сестра й идва през 1994 - 2 година преди гибелта на пророчицата. Д-р Желю Желев, президентът, подарява на Ванга икона - Казанска Богородица. Изключително красива. Иконата изчезва, вуйна Любка я взима. И Ванга я прогонва, не устоя! ", споделя Людмила Ким.

Един от най-близките до Ванга - починалият създател Светлин Русев, рисува една от картините си по специфична повеля на Ванга.

Картината е мрачна, плашеща, пророческа е! Това е опустошението на света, което баба Ванга вижда в бъдещето - сухо бяло дърво, а от горната страна му - кацнал злокобен орел.

По някое време, огорчена от кражбите към нея и алчността на роднините, Ванга стартира да прибира парите, които хората й дават, в тайник. " Десетки хиляди лв. са там, а по това време в страната междинната работна заплата е 100 лева ", споделят руснаците.

По-любопитното е, че в дома си Ванга е имала тайник с загадка торбичка. Бохчата била цялостна с чисто злато и скъпоценности - пръстени, обици, гривни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР