Най-силното издание на кулинарния панаир Етно кухня на колела се

...
Най-силното издание на кулинарния панаир Етно кухня на колела се
Коментари Харесай

Етно кухня на колела събра хиляди семейства от Пловдив и региона. Детският фестивал Синьо лято продължава и през юни

Най-силното издание на кулинарния панаир " Етно кухня на колела " се организира през миналия уикенд на комерсиалната уличка на Plovdiv Stage Park, в подножието на Младежкия рид. В съботния ден хиляди фамилии почетоха представителитена другите общности и пробваха от домашно приготвените ястия. Освен обичайните кухни на общноститес най-стара история в Пловдив, на осмия етно панаир демонстрации и майсторски класове направиха готвачи от Украйна, Сърбия и Турция. Организаторите от екипа на Фондация " Заедно " дадоха опция да се показват и най-хубавите занаяти на народите, по тази причина на панаира свои щандове имаха художници и занаятчии от българската, арменската, съветската, украинската и турската общественост. Централно място измежду занаятите заемаше и пекарната за самун.

Етно панаирът посетиха Генералният консул на Република Турция в Пловдив, както и почетните консули на Италия и Чехия, районни кметове и представителина разнообразни етноси, дружно със фамилиите си. Желаещите да вкусят от другите национални кухни не се уплашиха и от неделния дъжд. Един от последните фенове на кулинарното изкуство бе и надарената певица Керана.



Детският фестивал " Синьо лято " продължава и през юни. Театралните имузикални спектакли, включени в програмата, ще бъдат показани на 16 и 17 юни на сцените на PlovdivStage Park и Park " 2019 " в Тракия.

Този уикенд децата се забавляваха с доста танци, национални игри, научиха се да вършат кукли, глинени свирки и рисуваха в арт ателиетата, ситуирани под дърветата в парка. През неделния ден, на сценатана фестивала, се качиха дребните гении от Украйна и детският танцов отбор от родопското село Фотиново, след което дъждът прекъсна концерта, който ще продължи още веднъж на 16 юни.

През уикенда бяха изтеглени и 3 томболи с дарове за децата, като най-очаквани бяха тротинетките на " Чиполино " и спортните италиански часовници.

И двете събития са част от Културниякалендар на Пловдив и се осъществят от екипа на Фондация " Заедно ". Каузата на организацията през последните години е да оказва помощ на деца гении от другите религиии етнически общности. Посланието тази година е още веднъж за кротичък свят за всички деца.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР