Най-силният български тенисист в историята Григор Димитров се класира за

...
Най-силният български тенисист в историята Григор Димитров се класира за
Коментари Харесай

Григор Димитров се класира на четвъртфинал в Ротердам

Най-силният български тенисист в историята Григор Димитров се класира за четвърти път на четвъртфинал на АТР 500 шампионата в Ротердам след 2013, 2017 и 2018 година, когато игра край.

На корт №1 в зала „ Ахой “ той преодоля петия подложен Хуберт Хуркач от Полша след 7:6(4), 7:6(5).

В първия сет нямаше нито една точка за пробив. Закономерно се стигна до тайбрек. В него Димитров стартира по-добре и промяната на половините на корта пристигна при 4:2 точки за него. При 6:4 31-годишният българин стигна до два сетбола и осъществя още първия с отличен сервис.

В седмия гейм на идната част Хуркач стигна до първата точка за пробив в мача и съумя след топка в мрежата на Григор от форхенд. Отговорът на Димитров беше замайващ – рибрейк, освен това на нула за 4:4. В идващия гейм хасковлията трябваше отново да избавя точка за пробив и го направи с красиво воле по диагонала.

Отново сетът трябваше да се реши с тайбрек. В него размяната на полетата пристигна при 3:3 точки. След това Гришо стигна до три мачбола при 6:3. Хуркач отрази първите два с асове. При третия след дълго разиграване българинът ликува след навън на поляка.

Григор приключи с 24 печеливши удари (8 аса) при 14 непредизвикани неточности (3 двойни).

Следващият противник на първата ни ракета ще бъде избран на следващия ден. Това ще бъде спечелилият от мача сред Максим Креси (САЩ) и спечелилия в дуела довечера сред втория в схемата руснак Андрей Рубльов и Алекс де Минор (Австралия).
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР