"Най-сигурният начин за свободен живот и движение е ваксинацията", каза

...
"Най-сигурният начин за свободен живот и движение е ваксинацията", каза
Коментари Харесай

Здравният еврокомисар към българите: Най-сигурният начин за свободен живот е ваксинацията

"Най-сигурният метод за свободен живот и придвижване е имунизацията ", сподели еврокомисарят по опазването на здравето Стела Кириакиду след среща с отрасловия ни министър Стойчо Кацаров.
"Имахме извънредно потребен диалог. Обменихме потребна информация за това какво прави Европейска комисия и какво прави България. Тя пое доста съответни задължения да ни помогне в метода, по който да организираме по-добре нашата здравно-информационна акция и да реализираме по-добри резултати във имунизацията. Говорихме за основаването и на Национален антираков проект, който сме стартирали с моя заместител ", разяснява Кацаров.
По думите му посредством новата осведомителна акция управляващите у нас се надяват да трансформират настройките на българите към имунизацията.
Стела Кириакиду акцентира, че епидемиологичната конюнктура в Европейски Съюз през последните девет седмици демонстрира, че има понижаване на броя на инфектираните с COVID-19.
„ Ускоряването на имунизацията ни дава мотив за оптимизъм. Но в този момент не е време за наслада. Следим доста деликатно обстановката с другите разновидности на ковид. Знаем, че имунизираните са предпазени. В България са налични и четирите утвърдени в Европейски Съюз ваксини. Всички те са безвредни и ефикасни. Ваксинацията избавя човешки животи. Намалява риска от хоспитализация и ни разрешава да се завърнем към една нова нормалност. Позволява ни да пътуваме. Моето обръщение към всички български жители е да се ваксинират”, прикани Кириакиду.
В момента имунизацията в страните в Европейски Съюз демонстрира, че към 50 на 100 от европейците са получили първа доза.
„ България е една от първите страни, която стартира да построява рамката за използване на документа за имунизирани и преболедували”, съобщи еврокомисарят.
„ България е една от първите страни от Европейски Съюз, които навестявам. Проведох много плодотворни диалози " приключи Кириакиду.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР